Dominicaanse Republiek | WereldOuders

Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek, staat een van de familiehuizen van Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). In het huis hebben 202 kinderen een thuis gevonden. Alle kinderen worden met liefde en aandacht opgevoed en krijgen (medische)zorg, ondersteuning waar nodig en de kans om hun creatieve en educatieve talenten te ontwikkelen zowel op school als buiten schooltijd.

Onderwijs is een van de belangrijkste middelen om de armoedespiraal te doorbreken. Kinderen die geboren worden in armoede, krijgen vaak niet de kans om naar school te gaan. School is te duur, of ver te weg. Daarnaast kunnen kinderen prima op jongere broertjes en zusjes passen zodat ouders kunnen werken, of het zijn gratis arbeidskrachten die kunnen helpen op het land. De NPH-familie biedt zowel interne, als kansarme kinderen uit de gemeenschappen, de kans om naar school te gaan en een goede basis te leggen voor de toekomst. De scholen op het terrein van NPH variëren van basisschool tot aan onderbouw middelbare school.

Medische zorg voor ieder kind

WereldOuders biedt medische zorg voor ieder kind
WereldOuders biedt medische zorg voor ieder kind

Wanneer kinderen bij ons komen, hebben ze vaak gezondheidsproblemen. Ze hebben een achtergrond van gebrek en armoede en hebben vaak onvoldoende vaccinaties gekregen. Sommigen van hen hebben directe zorg en speciale ondersteuning nodig. Hiervoor beschikken al onze familiehuizen over een interne kliniek, waar de kinderen medische basiszorg en vaccinaties ontvangen. Deze basis gezondheidszorg in de familiehuizen is in veel van de projectlanden uitgebreid met externe klinieken voor de lokale gemeenschap, speciale programma’s voor kinderen met een beperking en tandheelkundige zorg.

FacebookTwitterEmail

Een kind in beeld: het fantastische jaar van Luisa!

Luisa is een 22 jarige, extraverte, jonge vrouw uit ons familiehuis in de Dominicaanse Republiek. 2017 was voor haar een jaar om nooit te vergeten! 

Lees het verhaal van Luisa

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top