WereldOuders biedt medische zorg | WereldOuders

WereldOuders biedt medische zorg

Het kindersterftecijfer in Latijns-Amerika ligt hoog, veelal sterven de kinderen aan ziektes die behandeld kunnen worden.

Alle familiehuizen beschikken over een eigen kliniek waar medische basiszorg wordt gegeven. Kinderen met een beperking bieden wij we specialistische zorg en fysiotherapie, ongeacht of ze bij ons wonen of niet. In Haïti beschikt WereldOuders over het St. Damien Kinderziekenhuis, waar jaarlijks zo’n 80.000 patiëntjes gratis worden behandeld aan uiteenlopende klachten; van chronische ziektes tot hersenbeschadigingen, van epilepsie tot HIV en kanker.

De kinderen in de familiehuizen kunnen rekenen op adequate gezondheidszorg. Alle familiehuizen beschikken over een kleine interne kliniek voor de medische basiszorg. Voor specialistische hulp gaan de kinderen met een begeleider naar een nabij gelegen ziekenhuis. Kinderen met een beperking krijgen specialistische zorg zoals logopedie en fysiotherapie.

Ook aan de gemeenschap wordt structurele medische hulp geboden. Onder andere door een speciale polikliniek in Honduras en een naar Westerse maatstaven functionerend kinderziekenhuis in Haïti met diverse gezondheidsprogramma’s.

Resultaten 2016 met betrekking tot medische zorg:

  • 1.567 kinderen kregen binnen NPH een gezondheidsonderzoek
  • 598 kinderen ontvingen medicatie voor chronische ziektes
  • 3.662 kinderen werden gevaccineerd
  • 11.610 keer werd de kinderarts bezocht
  • 12.648 keer werd een verpleegster ingeschakeld
  • 64 kinderen zijn geopereerd.

Bijzondere medische projecten

Elk kind ontvangt bij ons de zorg die hij of zij op dat moment nodig heeft. Naast de basiszorg heeft WereldOuders ook nog een aantal bijzondere zorg projecten:

  • Zorg voor kinderen met een beperking. In de meeste familiehuizen bieden wij fysiotherapie en ergotherapie aan kinderen met een berpink. In Haïti bieden we aan 37 kinderen en jong volwassene met een beperking 24-uurs zorg.
  • Om trauma's te verwerken en het verleden een plek te geven is er in elk familiehuis een breed scala aan psycholische ondersteuning in verschillende vormen, zoals o.a. drama therapie, therapie met paarden en muziektherapie waardoor kinderen spelenderwijs met hun angsten en trauma's om leren gaan.
  • Geen enkel ziekenhuis in Haïti biedt bestralingen voor kinderen met kanker, ook het St. Damien Kinderziekenhuis niet. Daarom is in 2010 Casa Santa Maria geopend, als onderdeel van het familiehuis in de Dominicaanse Republiek. Kinderen met kanker uit Haïti verblijven samen met een van hun ouders in Casa Santa Maria en ontvangen bestralingen in het nabijgelegen ziekenhuis van Santa Domingo.
  • In 2016 is de eerste groep gespecialiseerde kinderartsen afgestudeerd in Haïti na co-schappen in het St. Damien Kinderziekenhuis.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top