Bolivia | WereldOuders

Bolivia

Het familiehuis in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Er wonen momenteel 113 kinderen die met liefde worden begeleid door de tio’s en tia’s in het familiehuis. De kinderen variëren in leeftijd tussen de 1 en 20 jaar oud. Alle kinderen die bij NPH Bolivia komen wonen, liepen sociale risico’s. De ouders hadden niet de middelen om op een goede manier voor de kinderen zorgen waardoor het kind verwaarloosd werd. Het komt ook voor dat moeder komt te overlijden, waardoor de kinderen afgestoten worden, of drugsverslaving. De kinderen krijgen op ieder moment de begeleiding die zij het hardste nodig hebben. Daarnaast gaan alle kinderen naar de kleuterschool en basisschool op het terrein van NPH. Vanaf 12 jaar gaan de kinderen naar de middelbare school. Afhankelijk van de richting waarin ze willen leren, gaan ze naar een school op 2km of 25km afstand. De kinderen blijven op het terrein wonen van NPH en gaan met een bus naar school.

Chicas Poderosas: WereldOuders zet meisjes in hun kracht

Chicas poderosas
Chicas poderosas

In veel landen in Latijns-Amerika zijn vrouwen nog achtergesteld aan mannen. Het project Chicas Poderosas (letterlijk: krachtige meisjes) stimuleert meisjes om inzicht te krijgen in hun potenties en hun eigenwaarde en krachten te ontdekken. In ons familiehuis komen meisjes wekelijkse bijeen in Chicas Poderosas werkgroepen. Hier doen zij activiteiten op sociaal en educatief gebied. 

FacebookTwitterEmail

Een kind in beeld: Jackelin uit Bolivia

Jackelin studeert geneeskunde
Jackelin studeert geneeskunde

Jackelin is opgegroeid in het familiehuis Casa Padre William Wasson in Bolivia. Op dit moment woont ze niet meer in het familiehuis, maar in een studentenhuis van NPH. Jacklin studeert namelijk Geneeskunde aan de universiteit Santa Cruz de la Sierra. 

Lees het verhaal van Jackelin

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top