Bolivia | WereldOuders

Bolivia

Het familiehuis in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Er wonen momenteel 110 kinderen die met liefde worden begeleid door de tio’s en tia’s (verzorgers) in het familiehuis. De kinderen variëren in leeftijd tussen de 1 en 20 jaar oud. Alle kinderen die in het famliehuis kwamen wonen, liepen sociale risico’s. Zo hadden de ouders van de kinderen bijvoorbeeld niet de middelen om hen zorgen en werden ze verwaarloosd. Ook komt het voor dat de kinderen geen ouders meer hebben of dat ze afgestoten worden. 

De kinderen krijgen in het familiehuis op ieder moment de begeleiding die zij het hardste nodig hebben. Daarnaast gaan alle kinderen naar de kleuterschool en basisschool op het terrein van het familiehuis. Vanaf 12 jaar gaan de kinderen naar de middelbare school. Afhankelijk van de richting waarin ze willen leren, gaan ze naar een school op twee kilometer of 25 kilometer afstand van het familiehuis. De kinderen gaan met een bus naar school.

Chicas Poderosas: WereldOuders zet meisjes in hun kracht

Chicas poderosas
Chicas poderosas

In veel landen in Latijns-Amerika zijn vrouwen nog achtergesteld aan mannen. Het project Chicas Poderosas (letterlijk: krachtige meisjes) stimuleert meisjes om inzicht te krijgen in hun potenties en hun eigenwaarde en krachten te ontdekken. In ons familiehuis komen meisjes wekelijkse bijeen in Chicas Poderosas werkgroepen. Hier doen zij activiteiten op sociaal en educatief gebied. 
 

Een kind in beeld: Miguel zal binnenkort weer helemaal gezond zijn!

Ondervoed en een longontsteking. Dat was de diagnose van onze dokter, toen de kleine Miguel in ons familiehuis in Bolivia aankwam.. Hij was veel te mager, kwetsbaar, ziek en het gevaar bestond dat de ondervoeding hem fataal zou kunnen worden…

Lees het verhaal van Miguel

Een kind in beeld: Jackelin studeert geneeskunde

Jackelin is opgegroeid in het familiehuis Casa Padre William Wasson in Bolivia. Op dit moment woont ze niet meer in het familiehuis, maar in een studentenhuis van NPH. Jacklin studeert namelijk Geneeskunde aan de universiteit Santa Cruz de la Sierra. 

Lees het verhaal van Jackelin

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top