Dominicaanse Republiek | WereldOuders

Dominicaanse Republiek

Ons programma in de Dominicaanse Republiek werd in 2003 opgericht. Alle kinderen binnen het programma worden met liefde en aandacht opgevoed en krijgen (medische) zorg, ondersteuning waar nodig en onderwijs zodat zij de kans hebben om hun creatieve en educatieve talenten te ontwikkelen zowel op school als buiten schooltijd. Naast de kinderen in ons programma, biedt WereldOuders ondersteuning kinderen in de gemeenschap. In totaal steunt WereldOuders 563 kinderen in de Dominicaanse Republiek. 

Onderwijs is een van de belangrijkste middelen om de armoedespiraal te doorbreken. Kinderen die geboren worden in armoede, krijgen vaak niet de kans om naar school te gaan. School is te duur, of ver te weg. Daarnaast kunnen kinderen prima op jongere broertjes en zusjes passen zodat ouders kunnen werken, of het zijn gratis arbeidskrachten die kunnen helpen op het land. De WereldOuders-familie biedt zowel interne, als kwetsbare kinderen uit de gemeenschappen, de kans om naar school te gaan en een goede basis te leggen voor de toekomst. De scholen op het terrein van WereldOuders variëren van basisschool tot aan onderbouw middelbare school. 

Het leven was voor hen geen cruise... maar nu varen deze vier jongens de juiste koers!

Een exclusieve Yacht Club, vier zwembaden, tientallen restaurants, een casino, fitnesszaal en 4D-bioscoop. Het ontbreekt de 3.000 passagiers op cruiseschip MSC Preziosa aan geen enkele luxe. Van de zestien verdiepingen op het schip zijn de onderste vijf bestemd voor het personeel, ook 3.000 man. Hier bevinden zich de hutten van de 21-jarige Yendy en zijn drie ‘broers’ uit het programma van WereldOuders in de Dominicaanse Republiek. Vol trots leidt Yendy me rond over het luxueuze schip dat hem zoveel kansen biedt.
 

Een kind in beeld: het fantastische jaar van Luisa!

Luisa is een 22 jarige, extraverte, jonge vrouw uit ons programma in de Dominicaanse Republiek. 2017 was voor haar een jaar om nooit te vergeten! 
  

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top