Dominicaanse Republiek | WereldOuders

Dominicaanse Republiek

Het familiehuis in de Dominicaanse Republiek werd in 2003 opgericht en biedt momenteel een thuis aan 162 kinderen een thuis. Alle kinderen worden met liefde en aandacht opgevoed en krijgen (medische) zorg, ondersteuning waar nodig en onderwijs zodat zij de kans hebben om hun  creatieve en educatieve talenten te ontwikkelen zowel op school als buiten schooltijd.

Onderwijs is een van de belangrijkste middelen om de armoedespiraal te doorbreken. Kinderen die geboren worden in armoede, krijgen vaak niet de kans om naar school te gaan. School is te duur, of ver te weg. Daarnaast kunnen kinderen prima op jongere broertjes en zusjes passen zodat ouders kunnen werken, of het zijn gratis arbeidskrachten die kunnen helpen op het land. De NPH-familie biedt zowel interne, als kansarme kinderen uit de gemeenschappen, de kans om naar school te gaan en een goede basis te leggen voor de toekomst. De scholen op het terrein van NPH variëren van basisschool tot aan onderbouw middelbare school. 

Een kind in beeld: het fantastische jaar van Luisa!

Luisa is een 22 jarige, extraverte, jonge vrouw uit ons familiehuis in de Dominicaanse Republiek. 2017 was voor haar een jaar om nooit te vergeten! 

Lees het verhaal van Luisa

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top