El Salvador | WereldOuders

El Salvador

Het familiehuis van partnerorganisatie NPH in El Salvador is opgericht in 1999. Op dit moment wonen er 228 kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 18 jaar bij NPH. Het grootste gedeelte van de kinderen woont op het terrein van het familiehuis. Wanneer de kinderen 18 jaar zijn, gaan ze studeren in Santa Ana. De jongeren wonen in de stad in specifieke studentenaccommodatie. De meeste kinderen groeiden op in erbarmelijke omstandigheden, waarbij de familie niet in de basisrechten van de kinderen te konden voorzien. Alle kinderen gaan van jongs af aan naar school op het terrein. Dit begint bij de kleuterschool en daarna gaan de kinderen naar de basisschool.

Op het terrein bevindt zich ook een zogenaamde middle school. Dit is te vergelijken met de onderbouw van de middelbare school. Deze middle school duurt twee tot drie jaar, afhankelijk van het profiel dat gekozen wordt en de wens om door te stromen naar een universitaire studie. Tijdens deze middle school krijgen de kinderen ook vakopleidingen als bakker en naaister.

Basisbehoeften voor ieder kind

Basisbehoeftes voor elk kind
Basisbehoeftes voor elk kind

Luiers, babyvoeding of een zacht dekentje. Een knuffel. Nieuwe onderbroeken. Hulp bij het verwerken van traumatische herinneringen. Boeken om hun hoofd te vullen met mooie, nieuwe verhalen. Medicijnen om beter te worden. Gezonde voeding om groot te worden. Een bal en een springtouw om te rennen en spelen en kind te zijn. De basis die wij de kinderen bieden is dezelfde basis die ouders hun kind bieden. In de familiehuizen groeien de kinderen op in een familiesfeer en worden zij liefdevol begeleid.

FacebookTwitterEmail

In kind in beeld: Yamileth wil graag lerares worden

Yamileth is een intelligent zestienjarig meisje dat op haar zevende in het familiehuis bij WereldOuders kwam wonen. Ze heeft de droom om lerares te worden en werkt er stapje voor stapje aan om deze droom te verwezenlijken!

Lees het verhaal van Yamileth

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top