Guatemala | WereldOuders

Guatemala

Ons programma in Guatemala werd in 1996 geopend. Op dit moment wonen er 158 kinderen, die in het programma een veilige plek hebben gevonden waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding. Ze gaan vanaf de kleuterklas tot en met middelbare school op het terrein naar school. Naast de kinderen die in het programma wonen, wordt er ook (gedeeltelijke) ondersteuning geboden aan 300 kinderen uit arme gezinnen die in de gemeenschappen rondom het programma wonen.

Onderwijs is voor WereldOuders een van de belangrijkste middelen om armoede tegen te gaan. Met goede opleidingsmogelijkheden vergroot je de kans om je talenten te ontwikkelen en later een zelfstandig inkomen te kunnen genereren. Een belangrijk onderdeel van de scholing van de kinderen is daarom dat zij een praktisch vak leren. Alle studenten volgen gedurende de middelbare school vakopleidingen. Door deze vakopleidingen kunnen zij ervaren wat ze goed kunnen en waar hun interesses liggen. Voor deze vakopleidingen doen zij een examen en krijgen ze een nationaal erkend certificaat. Er worden vakopleidingen gegeven tot bijvoorbeeld timmerman, naaister, lasser, bakker en kok.

Een verhaal van hoop, vastberadenheid en doorzettingsvermogen

Wilmer is 28 jaar en oud-bewoner van ons programma in Guatemala. Hier kwam hij op zijn negende wonen nadat hij was getroffen door een verdwaalde kogel, die ervoor zorgde dat Wilmer invalide werd en in een rolstoel belande.

Gedurende achttien jaar was Wilmer onderdeel van de WereldOuders familie en kreeg hij in het programma alle mogelijke zorg die wij konden bieden. In de afgelopen jaren is zijn gezondheid echter achteruit gegaan. Maagzweren leidden tot de verslechtering van zijn wervelkolom en artsen concludeerden dat mogelijke infectierisico's zijn leven in gevaar zouden kunnen brengen.

Lees het verhaal van Wilmer

Een kind in beeld: Mayte woont met steun van WereldOuders bij haar biologische familie

Mayte is elf jaar oud, komt uit Guatemala en is sinds eind vorig jaar opgenomen in het OneFamily programma. Dit houdt in dat ze bij haar biologische familie woont terwijl ze doorlopende steun ontvangt vanuit het programma. Zo groeit Mayte op waar ze hoort: bij haar familie.

Lees het verhaal van Mayte

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top