Guatemala | WereldOuders

Guatemala

Ons programma in Guatemala werd in 1996 geopend. Hier vinden kinderen een veilige plek waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding. Ze gaan vanaf de kleuterklas tot en met middelbare school op het terrein naar school. Naast de kinderen die in het programma wonen, wordt er ook ondersteuning geboden aan arme gezinnen die in de gemeenschappen rondom het programma wonen. In totaal steunt WereldOuders 1.072 kinderen in Guatemala.

Onderwijs is voor WereldOuders een van de belangrijkste middelen om armoede tegen te gaan. Met goede opleidingsmogelijkheden vergroot je de kans om je talenten te ontwikkelen en later een zelfstandig inkomen te kunnen genereren. Een belangrijk onderdeel van de scholing van de kinderen is daarom dat zij een praktisch vak leren. Alle studenten volgen gedurende de middelbare school vakopleidingen. Door deze vakopleidingen kunnen zij ervaren wat ze goed kunnen en waar hun interesses liggen. Voor deze vakopleidingen doen zij een examen en krijgen ze een nationaal erkend certificaat. Er worden vakopleidingen gegeven tot bijvoorbeeld timmerman, naaister, lasser, bakker en kok.

Van overleven op straat naar de middelbare school

Jon WereldOuders programma Guatemala

Leven in een gewelddadig huishouden dwong Jon (20) uit Guatemala de straat op. Toen WereldOuders aanbood hem een studiebeurs te geven om zijn studie te hervatten, liet hij die kans niet aan zich voorbijgaan!

Lees het bijzondereverhaal van Jon

Een kind in beeld: Mayte woont met steun van WereldOuders bij haar biologische familie

Mayte is elf jaar oud, komt uit Guatemala en is sinds eind vorig jaar opgenomen in het OneFamily programma. Dit houdt in dat ze bij haar biologische familie woont terwijl ze doorlopende steun ontvangt vanuit het programma. Zo groeit Mayte op waar ze hoort: bij haar familie.

Lees het verhaal van Mayte

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top