Honduras | WereldOuders

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, staat het op twee na oudste familiehuis van WereldOuders. De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn om te gaan studeren, verhuizen ze naar de hoofdstad Tegucigalpa. Ook deze kinderen krijgen hulp en ondersteuning vanuit WereldOuders.

In het familiehuis in Honduras wonen 411 kinderen. Deze kinderen kunnen om verscheidene redenen nergens anders terecht. Sommigen zijn wees en andere kinderen komen uit een dusdanig arm gezin dat ouder(s) of familieleden niet meer voor hen kunnen zorgen. Het familiehuis biedt ze een liefdevol thuis, en de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en zich te ontplooien als sterke en zelfstandige volwassenen. De kinderen krijgen aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid. Naast kinderen in de familiehuizen, biedt WereldOuders ook (gedeeltelijke) ondersteuning aan 658 kinderen uit arme gemeenschappen.

Het unieke aan de familie in Honduras, is Casa Eva. Dit rusthuis biedt een plek aan ouderen waarvoor niemand meer zorgt. Deze ‘grootouders’ doen mee met activiteiten en zorgen voor een prachtige balans de groeiende WereldOuders familie op de Ranch. Daarnaast staat in de hoofdstad Casa de Los Ángeles. In dit huis wordt 24-uurs zorg geboden aan kinderen met een ernstige handicap (zie ook onderstaande project). Een extra dienstverlening die het familiehuis biedt is het gemeenschapsprogramma in de stad Talanga. Hier is een kinderspeelplaats en een gaarkeuken die dagelijks eten en vitaminen uitdeelt aan 30 kinderen die anders geen maaltijd zouden kunnen krijgen.

Geef kinderen met een beperking een thuis en een toekomst!

In november vorig jaar kreeg ons familiehuis in Honduras een dringend telefoontje van de overheid: na verschillende klachten over verwaarlozing en mishandeling wordt een opvanghuis voor gehandicapte kinderen in San Pedro gesloten. Zeventien jongens van elf tot 21 jaar oud komen op straat te staan. Kunnen wij helpen?

Natuurlijk vangen we deze jongens op, zelfs met de beperkte capaciteiten die we nu hebben. Alleen doordat er simpelweg geen extra budget is voor onverwachtse uitbreidingen in Honduras, vragen wij uw hulp! Wij willen deze zeventien jongens met een beperking een thuis en doorlopende steun kunnen blijven bieden; voor nu en in de toekomst!

Lees meer en help mee!

Een kind in beeld: Mackens kan weer kind zijn!

‘Het is altijd al mijn droom geweest om dokter te worden, zelfs voordat ik in het familiehuis kwam wonen’, legt Mackens, een middelbare scholier die in 2012 in ons familiehuis in Honduras kwam wonen, uit. Helaas is het voor veel kinderen, waaronder Mackens, in Honduras buiten het familiehuis vrijwel onmogelijk om te studeren, omdat kinderen moeten werken om hun familie te ondersteunen in plaats van dat ze naar school gaan. 

Lees het verhaal van Mackens

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top