Honduras | WereldOuders

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, staat het op twee na oudste familiehuis van Nuestros Pequenos Hermanos (NPH). De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig. Wanneer de jongeren oud genoeg zijn om te gaan studeren, verhuizen ze naar de hoofdstad Tegucigalpa. Ook deze jongeren krijgen hulp en ondersteuning vanuit NPH.

In het familiehuis in Honduras wonen 411 kinderen. Deze kinderen kunnen om verscheidene redenen nergens anders terecht. Sommigen zijn wees, en andere kinderen komen uit een dusdanig arm gezin dat ouder(s) of familieleden niet meer voor hen konden zorgen. Het familiehuis biedt ze een liefdevol thuis, en de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en zich te ontplooien als sterke en zelfstandige volwassenen. Naast aandacht, veiligheid en onderwijs, streeft NPH ernaar om alle kinderen zo goed mogelijke medische zorg te bieden.  Naast kinderen in de familiehuizen, biedt NPH ook onderwijs aan 116 kinderen uit arme gemeenschappen op NPH scholen en scholen in de buurt van de families.

Het unieke aan de NPH-familie in Honduras, is Casa Eva. Dit rusthuis biedt een plek aan ouderen waarvoor niemand meer zorgt. Deze ‘grootouders’ doen mee met activiteiten en zorgen voor een prachtige balans de groeiende NPH-familie op de Ranch.
In de hoofdstad staat huis Casa de Los Ángeles. In dit huis wordt 24-uurs zorg geboden aan 16 kinderen met een ernstige handicap. Pasos Pequenitos is een opvang voor kinderen en helpt alleenstaande moeders in moeilijke omstandigheden die extra hulp nodig hebben in de zorg voor hun kinderen. Een extra dienstverlening die NPH Honduras biedt is het gemeenschap-programma in de stad Talanga. Hier is een kinderspeelplaats en een gaarkeuken die dagelijks eten en vitaminen uitdeelt aan 30 arme kinderen die anders geen maaltijd zouden kunnen krijgen.

Basisbehoeften voor ieder kind

Basisbehoeftes voor elk kind
Basisbehoeftes voor elk kind

Luiers, babyvoeding of een zacht dekentje. Een knuffel. Nieuwe onderbroeken. Hulp bij het verwerken van traumatische herinneringen. Boeken om hun hoofd te vullen met mooie, nieuwe verhalen. Medicijnen om beter te worden. Gezonde voeding om groot te worden. Een bal en een springtouw om te rennen en spelen en kind te zijn. De basis die wij de kinderen bieden is dezelfde basis die ouders hun kind bieden. In de familiehuizen groeien de kinderen op in een familiesfeer en worden zij liefdevol begeleid. 

Een kind in beeld: Mackens kan weer kind zijn!

‘Het is altijd al mijn droom geweest om dokter te worden, zelfs voordat ik in het familiehuis kwam wonen’, legt Mackens, een middelbare scholier die in 2012 in ons familiehuis in Honduras kwam wonen, uit. Helaas is het voor veel kinderen, waaronder Mackens, in Honduras buiten het familiehuis vrijwel onmogelijk om te studeren, omdat kinderen moeten werken om hun familie te ondersteunen in plaats van dat ze naar school gaan. 

Lees het verhaal van Mackens

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top