Kind in beeld: Denis houdt van planten en dieren! | WereldOuders

Kind in beeld: Denis houdt van planten en dieren!

Denis komt uit El Salvador is 15 jaar oud. Hij woont sinds zijn vierde bij ons programma. Op school is zijn favoriete vak natuurkunde. Buiten school brengt hij graag tijd op de boerderij door. Hij houdt van dieren, planten en alles wat daarmee te maken heeft. “Ik hou er echt van om de frisse lucht in te ademen en te voelen hoe de zon mijn huid verwarmt. Ook de verschillende kleuren van het landschap vind ik erg mooi!”

Denis glimlacht terwijl hij zich eerdere bezoeken aan de boerderij herinnert. Zijn interesse begon toen hij een klein kind was: “De eerste keer dat ik de boerderij bezocht, was ik ongeveer acht jaar oud. De verzorgers brachten ons daarheen en ik leerde hoe ik een koe moest melken. Het was super leuk!” 

Sinds Denis bij ons naar school gaat heeft hij al veel dingen geleerd en leuke momenten meegemaakt. Hij herinnert zich bijvoorbeeld dat hij samen met zijn docent en klasgenoten een moestuin begon, als onderdeel van een schoolproject. “Ik zat in de derde klas toen we een kleine tuin hadden met onze leraar. We lieten hier komkommers en radijs groeien. Ik herinner me dat ik het erg interessant en leuk vond. Ik was helemaal enthousiast!” Naarmate de tijd verstreek, groeide Denis en zijn interesse in de landbouw ook. “Als het zover is, wil ik landbouwkunde studeren. Ik vind het heel interessant dat je weet hoe je de grond goed moet bewerken en ik hou ervan om tijd buiten door te brengen."

Denis beschouwt programma’s als die van WereldOuders als de sleutel tot het veranderen van het leven van mensen, net zoals het zijne heeft veranderd. "Dankzij WereldOuders heb ik alles wat ik nodig heb!"

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top