Mackens kan weer kind zijn! | WereldOuders

Mackens kan weer kind zijn!

‘Het is altijd al mijn droom geweest om dokter te worden, zelfs voordat ik in het programma kwam wonen’, legt Mackens, een middelbare scholier die in 2012 in ons programma in Honduras kwam wonen, uit. Helaas is het voor veel kinderen, waaronder Mackens, in Honduras buiten het programma vrijwel onmogelijk om te studeren, omdat kinderen moeten werken om hun familie te ondersteunen in plaats van dat ze naar school gaan. 

Kinderarbeid is namelijk is Latijns-Amerika nog steeds een groot probleem. Naar schatting zijn er 5,7 miljoen kinderen in Latijns-Amerika die werk van volwassenen overnemen. Deze trend is helaas ook in Honduras te zien. 

WereldOuders  probeert deze trend te doorbreken door kinderen in de programma's weer kind te laten zijn en daarnaast onderwijs te bieden. Ook Mackens gaat sinds hij bij WereldOuders woont weer naar school. “Leren om te lezen en te rekenen vind ik erg leuk! De lessen lichamelijke opvoeding zijn mijn favorite!”, aldus Mackens.  

Buiten school geniet Mackens van zijn vrije tijd, die hij voordat hij in het programma kwam wonen niet had omdat hij altijd aan het werk was. “Ik hou ervan om te voetballen en andere sporten te doen met de kinderen uit het programma”, zegt Mackens over zijn vrije tijd. 

Terwijl het proces om kinderarbeid te verminderen een zware strijd is, helpt WereldOuders kinderen zoals Mackens door een veilig thuis en scholing te bieden waardoor ze weer kind kunnen zijn en zich uiteindelijk kunnen ontwikkelen tot zelfredzame volwassenen. 

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top