Marijke, remedial teacher in Nicaragua | WereldOuders

Marijke, remedial teacher in Nicaragua

Vrijwilliger Marijke

Toen ik een collega hoorde vertellen over NPH Nicaragua, stond ik direct op scherp. Ik was al vier keer in Nicaragua geweest en helemaal verliefd op het land. Ik besloot haar advies op te volgen en de sollicitatieprocedure van NPH in te stappen. Ik had kort daarvoor mijn PABO opleiding afgerond en was op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging.

In juli 2010 liet ik alles hier achter en vertrok opnieuw naar Nicaragua. Dit keer om voor Wereldouders bij NPH te gaan werken. NPH Nicaragua beschikt over een enorm terrein met daarop 12 huizen voor de kinderen en jongeren, een enorme eetzaal, een school, een kliniek en een kerk. Ik heb als remedial teacher op de school gewerkt en in mijn ‘vrije uurtjes’ werkte ik als begeleidster in één van de jongenshuizen. In dit huis woonden 18 jongens in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar. Ik at altijd met ze, hielp ze met hun huiswerk, speelde een potje voetbal of kaarten met ze en organiseerde leuke uitjes en activiteiten. Ik was la madrina (de peettante) van casa San Marcos; een taak die ik met veel liefde en plezier heb uitgevoerd.

Als ik terugdenk aan de tijd bij NPH, dan verschijnt er direct een glimlach op mijn gezicht. Tegelijkertijd voel ik een gemis. Ik mis het gevoel van warmte en saamhorigheid, collegialiteit en spontaniteit dat bij NPH zo intens was.

Bijzonder aan de tijd die ik bij NPH ben geweest, was dat ik lange dagen werkte en me nooit echt moe voelde. De kinderen en het werk gaven me zoveel energie dat ik soms zelfs dacht dat ik geen vakantie of weekend nodig had. Toch was het ook wel heerlijk om af en toe even te genieten van de cultuur en het ritme van buiten het terrein van NPH. Nicaragua heeft zo veel moois te bieden. Je raakt er niet op uit gekeken! Maar thuiskomen deed ik pas echt als ik weer terug was bij NPH.

Mocht je dit aan het lezen zijn omdat je aan het overwegen bent om je aan te melden als vrijwilliger voor Wereldouders, dan kan ik je maar één advies geven: grijp deze kans met beide handen aan en duik in het avontuur. Het is een enorme verrijking geweest van mijn leven en ik zou het zo weer doen! (Misschien gebeurt dat ook nog wel een keer.)

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top