Mayte woont met steun van WereldOuders bij haar biologische familie | WereldOuders

Mayte woont met steun van WereldOuders bij haar biologische familie

Mayte is elf jaar oud, komt uit Guatemala en is sinds eind vorig jaar opgenomen in het OneFamily programma. Dit houdt in dat ze bij haar biologische familie woont terwijl ze doorlopende steun ontvangt vanuit het familiehuis.  Zo groeit Mayte op waar ze hoort: bij haar familie.

Mayte werd geboren in een ingewikkelde gezinssituatie. Haar ouders hadden persoonlijke problemen waardoor ze sinds haar geboorte bij haar oom en tante woonde. Ook heeft ze sinds haar geboorte epilepsie. Om haar epilepsie onder controle te houden en om aanvallen te voorkomen, kreeg ze medicijnen en doorlopende behandelingen in een ziekenhuis. Nadat de behandelingen stopten toen ze vijf jaar oud was, kreeg Mayte helaas weer last van de epileptische aanvallen. 

Via een kennis kwam het gezin in aanraking met WereldOuders waar Mayte doorlopende medische zorg kon krijgen. Zodoende kwam ze in januari 2016, op haar negende verjaardag, in het familiehuis in Guatemala wonen. Mayte ging hier direct naar een arts die haar diagnosticeerde met epilepsie. Vanaf dat moment was ze weer onder behandeling en kreeg ze weer medicijnen om de epileptische aanvallen tegen te gaan. In april 2016 verslechterde de conditie van Mayte en kreeg ze extra zorg. Gelukkig waren dit de laatste epileptische aanvallen die ze heeft gehad; ze heeft nu al bijna twee jaar geen last meer van aanvallen!

Vanaf oktober 2017 is Mayte opgenomen in het OneFamily programma. Ze woont nu bij haar biologische familie terwijl ze doorlopende steun ontvangt vanuit WereldOuders. Door de hulp van WereldOuders krijgt Mayte regelmatig medische check-ups om ervoor te zorgen dat ze kan blijven genieten van haar leven zonder de risico's van epileptische aanvallen! 

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top