Mexico | WereldOuders

Mexico

Ons programma in Mexico biedt sinds 1954 een plek voor opvang en scholing van thuisloze en kwetsbare kinderen. WereldOuders heeft op meerdere locaties in Mexico huizen. De grootste is Casa San Salvador in Miacatlán, hier wonen kinderen tot 14 jaar. De meeste kinderen komen uit onveilige omstandigheden en hebben vaak een verleden van armoede of misbruik. Anderen zijn verlaten door hun ouders of wees. Daarnaast steunt WereldOuders kinderen in de gemeenschap. In totaal worden er in de programma's en in de gemeenschappen in Mexico 1.001 kinderen geholpen.

Een fijn leven met een veelbelovende toekomst

Maurine bezoekt programma Mexico

Mijn naam is Maurine, ik woon in Mexico en op 15 september 2018 ben ik begonnen als stagiair vertaalster bij WereldOuders. Ik vertaal brieven en kaarten die sponsorkinderen naar hun sponsorouders sturen en de brieven en kaarten die de sponsorouders terugsturen. Sponsorouders over de hele wereld doneren geld om het leven van deze kinderen te bekostigen. Het vertalen van hun brieven aan de sponsorkinderen en vice versa geeft mij veel voldoening. Op die manier krijg ik een kijkje in het leven van de schrijvers van de brieven en dat is erg leuk. De kinderen schrijven vaak over hun fijne bestaan in het programma en dat maakte mij nieuwsgierig. Hoe ziet zo´n programma eruit? En hoe is het leven daar nou echt? Daarom besloot ik het programma in Miacatlán te bezoeken!

Een kind in beeld: Natalia, 10 jaar

Natalia vertelt over haar leven in het programma van WereldOuders in Cuernavaca in Mexico; haar lievelings knuffel, haar lievelingseten en haar lievelingsvak op school. 

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top