Mexico | WereldOuders

Mexico

Partnerorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos Mexico zorgt sinds 1954 voor opvang en scholing van thuisloze kinderen in familiehuizen. We spreken van ‘familiehuizen’, maar in feite zijn het kleine dorpjes waar kinderen in een veilige omgeving opgroeien en waar zij weer echt kind kunnen zijn; ze krijgen liefde en aandacht, (medische) zorg en een volledige schoolopleiding.

In totaal worden in de familiehuizen in Mexico 743 kinderen opgevangen in de leeftijd tot 25 jaar. De meeste kinderen komen uit armoedige omstandigheden en sommigen zijn fysiek, emotioneel en/of seksueel misbruikt door ouders of familieleden. Anderen zijn verlaten door hun ouders of wees. Van een aantal kinderen zitten een of beide ouders opgesloten in de gevangenis door incidenten rondom de drugsoorlog. Het grootste familiehuis is Casa San Salvador in Miacatlán, hier wonen de kinderen tot 14 jaar. Naast kinderen in de familiehuizen, biedt NPH ook onderwijs aan 186 kinderen uit arme gemeenschappen.

Een fijn leven met een veelbelovende toekomst

Maurine bezoekt familiehuis Mexico

Mijn naam is Maurine, ik woon in Mexico en op 15 september 2018 ben ik begonnen als stagiair vertaalster bij WereldOuders. Ik vertaal brieven en kaarten die sponsorkinderen naar hun sponsorouders sturen en de brieven en kaarten die de sponsorouders terugsturen. Sponsorouders over de hele wereld doneren geld om het leven van deze kinderen te bekostigen. Het vertalen van hun brieven aan de sponsorkinderen en vice versa geeft mij veel voldoening. Op die manier krijg ik een kijkje in het leven van de schrijvers van de brieven en dat is erg leuk. De kinderen schrijven vaak over hun fijne bestaan in het familiehuis en dat maakte mij nieuwsgierig. Hoe ziet zo´n familiehuis eruit? En hoe is het leven daar nou echt? Daarom besloot ik het familiehuis in Miacatlán te bezoeken!

Gelijke kansen voor ieder kind

Steun de Mixteco kinderen
Steun de Mixteco kinderen

In ons familiehuis Casa San Salvador wonen 71 kinderen met een unieke achtergrond. Ze komen uit de kleine gemeenschap Metlatónoc, gelegen in de bergen van Guerrero in Mexico. De kinderen leven in grote armoede, hebben honger, ze gaan niet naar school en ze beheersen vaan de Spaanse taal niet. Voor deze kinderen is het haast onmogelijk om de armoedespiraal te doorbreken, als wij hen niet helpen. WereldOuders biedt de Mixteco kinderen daarom steun. Ze leren de Spaanse taal en worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen. 

Een kind in beeld: Natalia, 9 jaar, Mexico

Natalia vertelt over haar leven in het familiehuis van WereldOuders in Cuernavaca in Mexico; haar lievelings knuffel, haar lievelingseten en haar lievelingsvak op school. 

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top