“Mijn droom is om een bekende voetbalster te worden” #KeepDreamsAlive | WereldOuders

“Mijn droom is om een bekende voetbalster te worden” #KeepDreamsAlive

Sheilove is een veertien jaar oud en woont sinds 2014 in ons programma in Haïti woont. Haar ouders waren niet in staat om financieel voor haar en haar broers en zussen te zorgen, vanwege de slechte omstandigheden waarin ze leefden. Bij WereldOuders vond Sheilove een veilige en stabiele thuisbasis. Ze krijgt hier medische zorg, gaat er naar school en ontwikkelt hier haar talent(en); ze kan namelijk heel goed voetballen!

Ze is zo talentvol dat ze sinds december 2018 bij de Haïtiaanse voetbalfederatie "FHF" zit in de stad Croix-des-bouquet. De Haïtiaanse voetbalfederatie is het bestuursorgaan voor voetbal in Haïti en is verantwoordelijk voor het toezicht op alle aspecten van voetbal in Haïti, zowel professioneel als amateur. Momenteel zit Sheilove in het elftal voor onder de vijftien jaar en hierin is ze de beste speelster.

Bekende voetbalster
Als het over voetbal gaat is Sheilove erg gepassioneerd. Haar idool is Nérilia Mondesir; een Haïtiaanse voetbalster die momenteel als middenvelder speelt voor de Franse club Montpellier HSC en bij het nationale elftal van Haïti. Volgens Sheilove is ze een geweldige speelster. “Mijn droom is om een bekende voetbalster te worden en op een dag voor een grote internationale club te spelen, net als Nérilia Mondesir." "Ook hoop ik in Haiti nog eens voor Tigresses FC te spelen!”, zegt Sheilove over haar voetbalcarrière.

Een mooie toekomst 
Volgens haar coach Denis is Sheilove een goede speelster, die tweebenig is, goed kan passen en schieten en veel scoort. Daarnaast is ze erg gedisciplineerd en doet ze goed haar best op school. In de huidige competitie is Sheilove de beste speelster en heeft ze al tien keer gescoord. Hij voorspelt een mooie toekomst voor haar als voetbalster!

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top