Natalia's lievelingsvak is wiskunde | WereldOuders

Natalia's lievelingsvak is wiskunde

Kindverhaal Natalia Mexico

"Ik ben Natalia en in ben tien jaar oud. Ik woon met 600 broertjes en zusjes in Cuernavaca, Mexico. Mexico is heel erg groot en sommige mensen denken dat we alleen maar woestijn hebben. Waar wij wonen is het eigenlijk tropisch. In mijn huis wonen we met 25 meisjes dus zij zijn echt mijn zusjes. Omdat we met zoveel wonen is het belangrijk dat we verantwoordelijk zijn en dat we gezamenlijk de klusjes doen. Iedere ochtend maak ik mijn bed op en dan zet ik netjes mijn pinguïn knuffel op mijn kussen. Hij is mijn lievelingsknuffel omdat ik hem heb gekregen van mijn oma voordat ik hier kwam wonen. Dit jaar met kerst hebben wij we zelfs onze piñata in de vorm van een pinguïn gemaakt".

"Iedere dag na school lunchen we samen en mijn lievelingsklusje om te doen is de lunch serveren, helemaal wanneer het mijn lievelingseten is. Ik hou van aardappelcakejes en ik vind de bonen en tortilla’s die we iedere dag eten ook erg lekker. In ons huis hebben we een speciale ruimte om die tortilla’s zelf te maken. Omdat we met zoveel zijn, kun je je wel voorstellen hoeveel tortilla’s er nodig zijn per dag! Na de lunch was ik altijd mijn schooluniform en hang ik de kleding op zodat het droog is voor de volgende dag. Daarna ga ik mijn huiswerk maken omdat ik heel veel dromen heb en onderwijs is erg belangrijk. Wiskunde is mijn favoriete vak op school. Ik vind wiskunde het makkelijkst en ik hou van nummers. Als ik goede cijfers haal, kan ik later worden wat ik wil. Ik weet nog niet precies wat ik wil doen omdat ik zoveel dingen leuk vind. Ik wil graag meer leren over alles voordat ik een besluit neem. Maar als ik echt zou moeten kiezen nu dan zou ik sterrenkundige willen zijn. Sterren zijn prachtig en een mysterie". 

"Naast wiskunde vind ik dansen op school ook erg leuk. Ik werk hard voor alles en ik vind het leuk maar zumba is het allerleukst omdat ik al mijn energie erin kwijt kan. Zumba wordt gedanst op allerlei soorten Latijns-Amerikaanse muziek. De dans is eigenlijk een combinatie van andere Latijns-Amerikaanse dansen zoals salsa, merengue, bachata en mamba. Ik vind tekenen en knutselen ook leuk en ik hou van voetbal, volleybal en basketbal. Soms is het best moeilijk om alles te doen wat ik leuk vind op één dag!"

Back to top