Nicaragua | WereldOuders

Nicaragua

Het familiehuis in Nicaragua werd geopend in 1994 en biedt structurele ondersteuning aan 142 kinderen die verweesd zijn of verlaten door hun ouders.

De kinderen wonen in kleine groepen met vaste verzorgers, krijgen individuele begeleiding, zorg en een volledige schoolopleiding. De kinderen die nog ouders hebben wonen door de week in het familiehuis en gaan in het weekend naar huis.

Op het terrein van het familiehuis is een school gebouwd waar zowel de basisschool- als middelbare school leerlingen onderwijs krijgen. In de vakwerkplaatsen krijgen alle jongeren sinds 2014 naast de middelbare school een opleiding tot houtbewerker, naaister, schoenmaker of lasser. Daarna kunnen de jongeren, mits zij de capaciteiten hebben, gaan studeren aan de universiteit in Managua.

Een kind in beeld: Lucas, drie jaar, Nicaragua

Lucas is drie jaar oud. Hij werd geboren met een hersenbeschadiging (cerebrale parese). Sinds hij een jaar oud is, neemt Lucas deel aan het Samaritano project in Casa Padre Wasson in Nicaragua. Dit project biedt kosteloos structurele hulp aan kinderen met een beperking uit de gemeenschap. Dankzij dit barmhartige project, bieden wij ook de allerarmsten kinderen met een beperking perspectief op een betere toekomst.

Lees het verhaal van Lucas

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top