Ambulance aangekomen in Haïti | WereldOuders

Ambulance aangekomen in Haïti

De ambulance voor ons St. Damien Kinderziekenhuis is aangekomen in Haïti. We zijn super blij dat het St. Damien de de ziekenwagen nu in gebruik kan nemen en hiermee kinderen in nood kan helpen. Na een lange reis per boot vanuit de haven van Antwerpen naar Port-au-Prince, werd de ambulance getransporteerd naar het ziekenhuis.

Het St. Damien Kinderziekenhuis is het enige kinderziekenhuis in Haïti en is de plek waar de allerarmste kinderen en moeders worden geholpen. De ambulance was hard nodig want alleen hiermee kan het St. Damien ieder kind hulp bieden bij noodgevallen. Daarom vroeg het ons eind vorig jaar om te helpen bij de aanschaf van een nieuwe, speciale ziekenauto, die volledig is uitgerust én bestand tegen de vaak slechte wegen in Haïti. Deze ambulance konden we, door alle fantastische donaties, half februari kopen bij DIAC Medical in Harlingen.

Naast de ambulance, hebben we de container waarin de ziekenwagen werd vervoerd tot de nok toe gevuld met dozen vol goederen voor het St. Damien, zoals een echoapparaat, een couveuse, een extra brancard, helmen, eerste hulp goederen, ambulancekleding en veel medische hulpmiddelen. Deze goederen komen erg goed van pas!

Heel veel dank aan alle donateurs en bedrijven die hieraan hebben bijgedragen! Het St. Damien Kinderziekenhuis is jullie eeuwig dankbaar.

Bekijk hieronder een video van de aankomst van de ambulance:

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top