Ambulance onderweg naar Haïti | WereldOuders

Ambulance onderweg naar Haïti

Op tweede paasdag is de ambulance voor ons St. Damien Kinderziekenhuis per boot vertrokken vanuit de haven van Antwerpen, richting Port-au-Prince in Haïti. Vermoedelijk zal de container drie weken onderweg zijn en circa 25 april aankomen.
 
Vanuit de haven van Port-au-Prince wordt de ambulance getransporteerd naar ons St. Damien Kinderziekenhuis. Dit ziekenhuis is het enige kinderziekenhuis in Haïti en is de plek waar de allerarmste kinderen en moeders worden geholpen. Het St. Damien heeft de ambulance hard nodig want alleen dan kunnen ze ieder kind hulp bieden bij noodgevallen. Daarom vroeg het ons een tijdje geleden dringend om te helpen bij de aanschaf van een speciale ziekenwagen, die volledig is uitgerust én bestand tegen de vaak slechte wegen in Haïti. Deze ambulance konden we, door alle fantastische donaties, half februari kopen bij DIAC Medical in Harlingen.

Naast de ambulance, hebben we de container waarin de ambulance wordt vervoerd tot de nok toe gevuld met dozen vol goederen voor het St. Damien, zoals een echoapparaat, een couveuse, een extra brancard, helmen, eerste hulp goederen, ambulancekleding en veel medische hulpmiddelen. Dit alles is gedoneerd en mogelijk gemaakt door DIAC Medical, GGD Haaglanden, Mides Healthcare, Oleander Uitvaartzorg, WeCare Medical BV, Koninklijke Utermöhlenen en Hester Dolleman. Heel veel dank voor jullie bijdragen en steun!

We houden je uiteraard op de hoogte wanneer de ambulance aankomt in Haïti. Voor nu nogmaals veel dank voor jouw steun en betrokkenheid. Zonder jou was dit nooit mogelijk geweest!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top