Ambulance voor het St. Damien Kinderziekenhuis in Haïti | WereldOuders

Ambulance voor het St. Damien Kinderziekenhuis in Haïti

Het St. Damien Kinderziekenhuis is het enige kinderziekenhuis in Haïti. Het ziekenhuis staat in Tabarre, een buitenwijk van hoofdstad Port-au-Prince en is de plek waar de allerarmste kinderen en moeders worden geholpen. Op dit moment heeft het ziekenhuis een ambulance nodig. Alleen dan kunnen ze elk kind hulp bieden bij noodgevallen!

Momenteel worden er gewone auto’s gebruikt, maar daarin ontbreekt uiteraard alle medische apparatuur en ook hygiëne is ver te zoeken. De wegen zijn slecht begaanbaar en in crisistijden of bij ongeregeldheden is een ambulance het enige voertuig dat ‘mag’ rijden.

De noodzaak is groot! Daarom heeft het kinderziekenhuis ons dringend gevraagd te helpen bij de aanschaf van een speciale ziekenwagen, die volledig is uitgerust én bestand tegen de vaak slechte wegen in Haïti. Deze ambulance kopen wij in Nederland en verschepen wij vervolgens, via de haven van Rotterdam, naar Haïti.

Voor €50.000 geven we het St Damien Kinderziekenhuis de ambulance die ze zo hard nodig hebben. Lever een bijdrage en doe een donatie via onze projectensite!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top