Brief van Melvin uit El Salvador | WereldOuders

Brief van Melvin uit El Salvador

Melvin boy El Salvador WereldOuders NPH

Melvin is 18 jaar en woont in ons programma in El Salvador. Hij heeft een brief geschreven waarin hij meer vertelt over zijn jeugd, de impact van het coronavirus op zijn leven, over het belang van zijn sponsorouders en zijn toekomstdromen. Lees de brief hieronder!

"Hallo ik ben Melvin, ik ben 18 jaar oud en kom uit El Salvador. Ik hoop met heel mijn hart dat het goed met je gaat en ook dat het goed gaat met mijn sponsorouders. Ik hoop dat jullie gezond zijn en dat ze deze huidige situatie goed het hoofd weten te bieden!

Mijn verhaal
Ik zou graag eerst iets over mijn leven willen vertellen. Ik ben in 2011 bij NPH/WereldOuders terecht gekomen. Vanaf het moment dat ik hier aankwam, wist ik dat mijn leven compleet zou veranderen. Voordat ik bij deze geweldige familie kwam, woonde ik bij veel mensen die niet mijn familie waren. Sinds ik me kan herinneren, lieten ze me in de steek en verbleef ik bij mensen die me niet goed behandelden. Ik kreeg nauwelijks te eten en ging niet naar school. Ik herinner me nog dat ik moest werken en als ik niet deed wat ze vroegen, sloegen ze me. Ik leefde zo tot dat ik 7 jaar oud was. Ik denk dat ik niet de jeugd heb gehad die een kind eigenlijk verdient. Op een gegeven moment werd ik in een huis geplaatst, waar ik weliswaar veel goede mensen ontmoette maar niet echt veel kansen kreeg. Gelukkig werd ik na een jaar in dat huis naar NPH/WereldOuders gebracht. Ik was toen negen jaar oud.  

Sinds de dag dat ik bij NPH/WereldOuders aankwam kwam, begon ik me gerespecteerd en geliefd te voelen. Er werd voor me gezorgd en ging eindelijk naar school. Ik was daarvoor nog nooit naar school gegaan. Ik heb al die jaren heel erg hard moeten werken, maar heb nu eindelijk mijn school afgemaakt.  Mijn leven is anders nu. Ik krijg drie maaltijden per dag, medische zorg, kleding maar vooral; Ik heb een familie! 

Coronavirus
Ondanks de coronacrisis en het feit dat we op dit moment in quarantaine zitten, gaat het goed met mij en voel ik mij enorm veilig en beschermd bij NPH/WereldOuders. Ik voel mij er thuis en ben heel erg bevoorrecht dat ik onderdeel uitmaak van deze familie. Ik krijg alle kansen aangeboden en er wordt zelfs nu, tijdens de coronacrisis, goed voor mij en iedereen in het programma gezorgd. Dit alles dankzij de hulp van al onze sponsoren, donateurs en natuurlijk van God. Ik ben gelukkig en voel me geliefd door mijn hele NPH/WereldOuders-familie! 

Wel maak ik mij zorgen om de gezondheid en het welzijn van onze sponsors en donateurs. Ik denk veel aan hen en bid tot God. Ook maak ik me zorgen om mijn familie en vrienden die buiten het terrein van NPH/WereldOuders wonen. Juist omdat de situatie met de dag erger wordt en omdat de meeste van hen onder zeer moeilijke omstandigheden leven. Het leven buiten het NPH terrein is moeilijk. Mensen vinden geen werk en krijgen nauwelijks steun. Er zijn veel mensen die niets meer hebben, zoals straatkinderen en alle hulpeloze gezinnen. Zij riskeren alles voor een beetje eten.

Sponsorouders
Nu ik in quarantaine zit, denk ik er vaak er aan of ik mijn sponsorouders weer zal zien. Hen ooit weer te omhelzen en ze te kunnen vertellen hoeveel ik van ze houd. Ik hoop dat deze wens ooit weer zal worden vervuld.

Het hebben van sponsorouders kun je vergelijken met een goede vriendschap. We schrijven elkaar vaak, we praten over wat er met ons gebeurt en het belangrijkste is dat we voelen dat we onderdeel zijn van elkaars familie. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel uitmaak van hun leven.  Sponsorouders zijn heel belangrijk voor mij. Dit geldt ook voor mijn ‘broers en zussen’ bij NPH/WereldOuders. Ik kan mijn sponsorouders nooit genoeg bedanken. Ik ken ze al ongeveer acht jaar en met een aantal van hen heb ik een mooie vriendschap opgebouwd.  Ik heb er zelf al een paar persoonlijk mogen ontmoeten. Aan al onze sponsorouders, donateurs en iedereen die ons steunt, ik dank u voor alles! God zegene u nu en altijd! 

Toekomst en bedankje
Op dit moment doe ik mijn servicejaar bij NPH/WereldOuders waar ik zorg voor een aantal jongere kinderen binnen het programma. Ik heb hoge verwachtingen van mijn toekomst. Ik zou graag doorgaan met studeren. Ik zou graag Communicatie of Toerisme willen studeren.  Beide studies lijken me leuk, omdat dit mij de kans geeft andere mensen beter te leren kennen. Daarnaast is het ook altijd mijn droom geweest om te fotograferen; een eigen camera te hebben en mooie foto’s te maken van mensen en mooie landschappen. Ik denk echt dat ik dat kan, al dan niet als baan of natuurlijk als hobby. In de toekomst zou ik graag een gezin willen stichten. Ik zal hen alle goede dingen leren die ik zelf bij NPH geleerd heb. 

En dan wil ik ook nog van deze gelegenheid gebruik maken om al diegenen te bedanken die dit geweldige werk voor ons doen. Dan bedoel ik het medisch- en administratief personeel, maatschappelijk werkers, koks en onze leraren. En natuurlijk onze lieve Tío’s en Tía’s, die zo goed voor ons zorgen, ons onderwijzen en ons behandelen alsof we hun eigen kinderen zijn. Bedankt met heel mijn hart. God zegene jullie! Bedankt allemaal dat wij onderdeel zijn van jullie leven!"

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top