Campagne 'Keep Dreams Alive' moet dromen waarmaken | WereldOuders

Campagne 'Keep Dreams Alive' moet dromen waarmaken

Eind januari gaven we het startschot voor onze campagne 'Keep Dreams Alive'; een campagne die mensen bewust maakt van de gevaren die voor kinderen in Latijns-Amerika op de loer liggen, waaronder geweld, armoede, natuurgeweld, drugs en bendeoorlogen. Door de gevaren zien deze kinderen vaak hun dromen en kansen in rook opgaan; al helemaal als ze opgroeien zonder ouders of familie. Wij willen daarom vele kinderen kansen bieden en sterken in hun dromen. Doel van de campagne is om zoveel mogelijk dromen van kinderen in Latijns-Amerika waar te maken!

Want ook de kinderen van WereldOuders hebben dromen. “Als ik groot ben, wil ik veel geld verdienen, zodat ik voor mijn familie kan zorgen.” “Ik wil graag carrière maken als reggaezanger.” “Het liefst word ik minister van Financiën.” “Ik wil gewichtheffer worden.” Tijdens een bezoek aan Mexico, waar we voorbereidingen troffen voor de campagne, ontmoetten we pequeños Israel en Héctor, mannen die zijn opgegroeid bij WerelOuders. Zij kregen én pakten de kans om hun dromen na te jagen.

Studeren met steun
Niets was te veel voor onze opgewekte chauffeur Israel (zie onderstaande foto). Na een paar dagen samen in de auto, vertelde hij zíjn verhaal. Op zijn achtste pleegde zijn moeder zelfmoord en kwam hij met zijn broertjes en zusjes in ons programma in Miacatlán terecht. Daar leerde hij Claudia kennen, met wie hij later zou trouwen. “Na de middelbare school studeerden we met steun van WereldOuders in Monterrey, in het noordoosten van Mexico. Ik werd accountant en vond een baan als assistent-manager. We kregen ons eerste kindje en het ging ons voor de wind.”

Israel blíjft dromen
Samen startten ze een bedrijf, maar de crisis gooide roet in het eten; ze trokken noodgedwongen de stekker eruit. “In verwachting van ons tweede kind en zonder inkomen zagen we geen oplossing meer en wendden ons opnieuw tot Wereld- Ouders.” Ook ditmaal lieten we hen niet in de kou staan: Israel kon aan de slag als chauffeur, Claudia werkt op de middelbare school. Het is geen vetpot, zeker niet met twee kinderen, maar Israel is optimistisch en blíjft dromen. “Nu we weer een baby hebben, zoek ik vooral rust en een vast inkomen. Ik ben blij dat we dat hier hebben gevonden. Ik vind het ook fijn dat ik op deze manier wat kan betekenen voor de kinderen in het programma en iets kan terugdoen voor WereldOuders. Maar: als onze kinderen wat ouder zijn, willen Claudia en ik weer naar het noordoosten verhuizen om daar te werken in ons vakgebied.”


                                                  Isreal                                                                                                                               Hector

Wanhopige leraren
Ook Héctor (zie bovenstaande foto). groeide op bij WereldOuders en verwezenlijkte zijn droom. Van zijn vroege kinderjaren weet hij niet veel meer. Zijn moeder was zestien toen ze hem kreeg en verdween al snel uit zijn leven. Het emotioneert hem hevig. “Ik wil geloven dat ze me wel wílde opvoeden, maar het simpelweg niet kon.” Héctor kwam bij WereldOuders terecht. Op school was hij ondeugend, hij wilde niet leren en dreef de leraren tot wanhoop. Het praktijkvak koken viel wél bij Héctor in de smaak. Het kwartje viel: hij wilde kok worden. Opeens had hij een droom en een doel om voor te werken.

Haute cuisine in Cuernavaca
Héctor bleek zó veel talent te hebben dat hij via WereldOuders een volledige beurs kreeg om in de VS een opleiding te volgen en er vervolgens te gaan werken. “Ik was er ‘die Mexicaan die je wel om een boodschap kon sturen’ en van koken kwam weinig terecht.” Héctor bleef vechten om hogerop te komen, maar de prijs was hoog: hij werkte zeven lange dagen per week en was niet gelukkig. Hij keerde terug naar Mexico. Hij werkt nog steeds hard, maar met succes: de chef-kok heeft twee restaurants waarin hij op hoog niveau kookt. Wie eens in Cuernavaca, ‘de stad van de eeuwige lente’, is: breng vooral een bezoek aan Amoreto. Héctor kookt er modern Mexicaans en heeft onder andere taco’s met gefrituurde krekels en zwartgeblakerde garnalen op het menu staan. Israel en Héctor bleven vasthouden aan hun dromen en dat is precíes wat we willen voor álle kinderen; ook die van WereldOuders.

Doneer een ballon!
In onze campagne 'Keep Dreams Alive' gebruiken we de kracht van één simpele ballon. Een ballon die staat voor hoop en dromen, voor leven in veiligheid, kansen en 'kind zijn'. Een ballon die staat voor de toekomst van kinderen in Latijns-Amerika. Een toekomst die begint bij WereldOuders. Een toekomst die begint dankzij jou. Help ook mee, geef kinderen weer nieuwe kansen en doneer een virtuele ballon ter waarde van €3,- ! Dankzij 1 ballon kan Juan twee dagen eten en voor een donatie van 3 ballonnen hoeft Maria niet meer op blote voeten te lopen. SMS een ballon emoticon naar 4333 of klik hier om een ballon via de site te doneren!

Lees hier alles over de campagne 'Keep Dreams Alive'!

Dit is een artikel uit het WereldOuders Magazine, editie 05. Klik hier om het hele magazine te lezen!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)