Carnaval Haïti afgelast door gewelddadige protesten | WereldOuders

Carnaval Haïti afgelast door gewelddadige protesten

In Haïti is carnaval afgelopen weekend afgelast naar aanleiding van gewelddadige protesten in de hoofdstad Port-au-Prince. Hierbij waren ook geweerschoten te horen. Ten minste een persoon overleefde de protesten niet. Dit gebeurde allemaal op de eerste van de drie dagen van de festiviteiten.

Carnaval is het grootste feest van het jaar in Haïti en trekt ieder jaar duizenden mensen naar de hoofdstad Port-au-Prince om dit feest te vieren. Maar het driedaagse festival werd afgelast na gewelddadige protesten van de Haïtiaanse politie, waarbij er geweerschoten waren gehoord waardoor bezoekers dekking moesten zoeken. "Om een bloedvergieten te voorkomen, maakt de regering van de gelegenheid gebruik om de bevolking te informeren dat het carnaval in Port-au-Prince is afgelast en vraagt het Haïtiaanse volk uit om kalm te blijven in afwachting van de volgende aankondigingen," verklaarde het Haïtiaanse ministerie.

De Haïtiaanse politie protesteert al maanden en eist een beter loon en betere voorwaarden. Deze politieprotesten zijn niet direct gerelateerd aan recente anti-regeringsprotesten, maar ze dragen bij aan de wijdverbreide onrust die de natie sinds februari vorig jaar in haar greep houdt.

Bron: CNN en Reuters
Foto: CNN

FacebookTwitterEmail
Back to top