Chapeau prijs 2019 voor Ans Bühler | WereldOuders

Chapeau prijs 2019 voor Ans Bühler

Zaterdag 27 juli ontving Ans Bühler de Chapeau prijs. De Chapeau prijs is een wisseltrofee waarmee WereldOuders jaarlijks iemand in het zonnetje zet die veel heeft betekend voor de stichting. Vanaf de oprichting van WereldOuders in 1991, zet Ans zich al in door op verschillende manieren geld op te halen voor de kinderen in Latijns-Amerika. Ze bracht bezoeken aan de familiehuizen in o.a. Nicaragua en Mexico. Tegenwoordig woont Ans in Costa Rica. Haar persoonlijke aanpak maakt dat zij een bijzondere band heeft met zowel de internationale organisatie NPH als WereldOuders. Nog steeds doneert zij regelmatig aan de familiehuizen!

De Chapeau prijs is een beeld gemaakt door Bernd Grün, oud-voorzitter van het bestuur van WereldOuders. Bernd is in 2013 overleden. WereldOuders doet haar uiterste best om in nagedachtenis Bernd zijn idealen te realiseren. De prijs werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt door Bernd's weduwe Gert Hoenderdos en WereldOuders directeur Pauline Lemberger. “De betrokkenheid en gedrevenheid van Ans is een inspiratie voor velen en van grote waarde voor WereldOuders. Ans heeft deze prijs dubbel en dwars verdiend!”, aldus Pauline. 

Zelf ook iets doen voor de kinderen in Latijns-Amerika? Kijk dan op www.inactievoorwereldouders.nl.

(Op de foto van links naar rechts: directeur Pauline Lemberger, winnares van de Chapeau prijs Ans Bühler en Gert Hoenderdos; weduwe van Berd Grün)

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top