Deze zomer afgestudeerd... en dan? | WereldOuders

Deze zomer afgestudeerd... en dan?

Vrijwilliger goed doel kinderen

Al vele jaren vertrekken young professionals voor WereldOuders naar het veld om zich voor minimaal een jaar in te zetten als vrijwilliger in hun eigen vakgebied. Een geweldige ervaring, met ups en downs. In juli 2020 start er weer een nieuwe lichting vrijwilligers, die vanuit verschillende landen instromen. We zijn daarom op dit moment hard op zoek naar young professionals in verschillende functiegebieden, die Spaans spreken (of dit willen leren) en dus per 1 juli 2020 kunnen starten. Ben of ken je iemand die dit jaar afstudeert en graag meters wil maken binnen zijn of haar vakgebied? Dat kan in een van de negen landen in Latijns-Amerika waar WereldOuders actief is.

Als vrijwilliger ondersteun je de lokale medewerkers die projecten leiden. Binnen onze programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding, medische zorg en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende zorg zoals psychologische hulp, creatieve therapie, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, sportevenementen, logopedie etc. Zie de actuele vacatures hiernaast! 

Omdat onze kinderen gebaat zijn bij stabiliteit en zekerheid, worden vrijwilligers voor minimaal een jaar aangenomen. Je ontwikkelt in die tijd een hechte band met de kinderen. Daarnaast doe je veel ervaring op; je leert veel verschillende mensen kennen en natuurlijk raak je thuis in het land waar je een jaar lang woont. WereldOuders neemt de kost en inwoning van de vrijwilligers in de projecten voor haar rekening en betaalt voor de vrijwilligers de ziektekosten- en andere verzekeringen, die je zelf afsluit bij JoHo. Ook is er een kleine maandelijkse onkostenvergoeding. Alleen de reis wordt door de vrijwilligers zelf betaald. WereldOuders zoekt goede vrijwilligers, young professionals die door hun inzet en achtergrond een belangrijke bijdrage kunnen leveren in onze projecten. De selectie van onze vrijwilligers is streng en het belang van onze kinderen staat hierbij voorop. 

Meer weten over de voorwaarden, sollicitatieprocedure en/of ervaringen lezen van andere vrijwilligers? Klik dan hier of mail voor al je vragen naar Margreet Gehrels (margreet@wereldouders.nl).

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top