"Een klein (of eigenlijk groot) geluksmomentje" | WereldOuders

"Een klein (of eigenlijk groot) geluksmomentje"

Nienke Boersma (24) vertrok in januari naar ons familiehuis in Honduras waar zij een jaar als vrijwilliger werkzaam is als fysiotherapeut.

‘Ik ben echt op mijn plek hier op de ranch in Honduras. Geen dag is hetzelfde. Mijn werk is onwijs afwisselend en er gebeurt elke dag wel iets bijzonders. Dat komt ook doordat ik op verschillende locaties werk. Zo werk ik met kinderen op de ranch en in de school, met externe patiënten in het chirurgiecentrum en ben ik een dag actief in een van onze huizen voor kinderen met special needs, Casa de los Angeles. Hier wonen zestien kinderen met verschillende handicaps. Stiekem moet ik zeggen dat dit een van mijn favoriete plekken is. De helft van de kinderen gaat overdag naar speciale scholen, de andere helft blijft thuis en krijgt therapie. Soms voel ik me verloren; we kunnen lang niet altijd geven wat nodig is. Het huis is beperkt in zijn voorzieningen en materialen. Dat zijn de dagen waarop ik besef hoe bijzonder onze zorg in Nederland is.

Maar vandaag geen gepieker, alle kinderen zitten in de tuin en ik doe buiten mijn therapie. Heerlijk! Een klein (of eigenlijk groot) geluksmoment heb ik met twee van de zwaar meervoudig gehandicapte meisjes in het huis. Een van hen ligt vrijwel altijd in bed, waar ze niet eens in staat is zichzelf om te draaien. Ik vraag me bij haar voortdurend af hoe ik haar een beetje meer kwaliteit van leven kan geven. Op deze mooie dag til ik haar uit bed en ga samen met haar op de schommel zitten. We voelen de warme zon op onze huid, de wind in ons gezicht en het heen en weer gaan van de schommel. Aan haar gezichtsuitdrukking zie ik dat ze net zo geniet als ik. Dezelfde middag mag ik met een ander meervoudig gehandicapte meisje ‘lopen’. Met de juiste ondersteuning kunnen we samen een rondje maken door de tuin. Het meisje schaterlacht vanaf de eerste stap tot het moment dat we weer gaan zitten. Zulke momenten koester ik enorm en maken dat ik me hier ontzettend thuis voel.’

Interesse om je ook al vrijwilliger voor WereldOuders in het veld in te zetten? Kijk dan eens hier voor meer informatie!

Meer lezen over hoe WereldOuders in de kwestie 'stage lopen in weeshuizen/weeshuistoerisme' staat? Klik dan hier! 

Dit is een artikel uit het WereldOuders Magazine, editie 04. Klik hier om het hele magazine te lezen!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top