Een thuis voor Haïtiaanse kinderen met kanker | WereldOuders

Een thuis voor Haïtiaanse kinderen met kanker

Casa Santa Maria voor kinderen met kanker

In het St. Damien Kinderziekenhuis in Haïti ontvangen kinderen met kanker specialistische zorg en chemotherapie. Helaas is chemotherapie niet altijd voldoende om de kinderen te genezen.

Bij een op de vier kinderen is aanvullende bestraling nodig om ervoor te zorgen dat de kanker niet terugkomt. Geen enkel ziekenhuis in Haïti biedt deze bestralingen, ook het St. Damien Kinderziekenhuis niet. Daarom is in 2010 Casa Santa Maria geopend, als onderdeel van het programma in de Dominicaanse Republiek. Kinderen met kanker uit Haïti komen samen met een van hun ouders naar Casa Santa Maria en ontvangen bestralingen in het nabijgelegen ziekenhuis van Santa Domingo. Het behandeltraject van bestralingen is vaak lang, dus tijdens het verblijf in Casa Santa Maria maken de kinderen gebruik van de faciliteiten van ons programma in de Dominicaanse Republiek.

Sinds 2010 zijn er ruim 30 kinderen geweest die dankzij bestralingen de kanker hebben overwonnen en een tweede kans hebben gekregen. De gemiddelde kosten voor deze specialistische zorg bedragen ongeveer € 6.200,- per kind, dat is inclusief de bestralingen en medische ondersteuning in Santa Domingo, de reis van Haïti naar de Dominicaanse Republiek, visa en paspoorten en verblijf in Casa Santa Maria voor het kind en een begeleider.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top