Een verhaal van hoop, vastberadenheid en doorzettingsvermogen | WereldOuders

Een verhaal van hoop, vastberadenheid en doorzettingsvermogen

Wilmer is 28 jaar en oud-bewoner van ons programma in Guatemala. Hier kwam hij op zijn negende wonen nadat hij was getroffen door een verdwaalde kogel, die ervoor zorgde dat Wilmer invalide werd en in een rolstoel belande.

Gedurende zeventien jaar was Wilmer onderdeel van de WereldOuders familie en kreeg hij in het programma alle mogelijke zorg die wij konden bieden. In de afgelopen jaren is zijn gezondheid echter achteruit gegaan. Maagzweren leidden tot de verslechtering van zijn wervelkolom en artsen concludeerden dat mogelijke infectierisico's zijn leven in gevaar zouden kunnen brengen.

In Wilmer zijn hele leven voelde hij zich nooit wanhopig of ontmoedigd en heeft hij altijd zijn positiviteit en vastberadenheid behouden. Zelfs op het moment dat zijn gezondheid achteruit ging, bleef Wilmer optimistisch! 

Zijn kracht en doorzettingsvermogen inspireerden ons en we legden contact met Dr. Cavadas in Valencia, Spanje; een wereldberoemde chirurg. Zijn beoordeling van de situatie van Wilmer week ver af van de optimistische houding van Wilmer. Een ingewikkelde, intense procedure zou in twee afzonderlijke operaties moeten worden opgesplitst om de stress op het lichaam van Wilmer te verlichten. En zelfs dan zou het nog steeds levensbedreigend kunnen zijn. Wilmer, die de risico's volledig begreep, bleef positief en vastbesloten en drong erop om door te gaan.

Gelukkig kunnen we sinds vorige week met plezier mededelen dat de ruggengraat van Wilmer is vervangen en dat de mogelijk levensbedreigende maagzweren weg zijn! Binnenkort keert Wilmer terug naar Guatemala, waar we hem zullen blijven ondersteunen bij het afronden van zijn universitaire studie.

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top