Eerste klas studeert af aan Angels of Light School na aardbeving 2010 | WereldOuders

Eerste klas studeert af aan Angels of Light School na aardbeving 2010

De verwoestende aardbeving in Haïti op 12 januari 2010, had immense gevolgen voor het gehele land. Naast de doden en gewonden werden vele families dakloos en werd de infrastructuur compleet verwoest. Zo stortten alleen al in de hoofdstad Port-au-Prince 4.000 scholen in. Er was daarom dringende noodzaak om kinderen veilige plaatsen te bieden om te spelen en te leren. WereldOuders heeft hierop, naast noodhulp en hulp bij de wederopbouw van de programma’s in Haïti, de Angels of Light School opgezet. In 2019 studeerde hier de eerste klas (12th grade; middelbare school) af sinds de aardbeving! 

Angels of Light School
De Angels of Light School is opgezet kort na de aardbeving in 2010. Eerst werd er onderwijs gegeven in tenten, daarna in containers en in 2011 werd er een school gebouwd met twintig klaslokalen, die sinds januari 2012 onderwijs biedt aan ongeveer 900 kinderen. Veel van deze kinderen komen uit de arme, omliggende gemeenschappen. Deze kinderen krijgen een schooluniform, schoolmateriaal, schoolboeken en elke dag een voedzame maaltijd. Daarnaast is er ook een kleuterschool waar 186 kinderen les krijgen. 

Klas van 2019
De klas van 2019, bestaande uit 21 leerlingen, is de eerste klas die afstudeerde van de Angels of Light School na de tragische aardbeving in 2010. Voor iedereen in de WereldOuders familie in Haïti was dit een heugelijk en erg mooi moment. Naast het verdriet dat veel studenten hebben doorstaan tijdens en na de aardbeving, toonden ze doorzettingsvermogen om niet alleen moeilijke examens te halen, maar ook pijn te overwinnen en deze in kansen te veranderen. Succes is niet altijd gemakkelijk, maar met geduld en toewijding hebben de studenten bewezen dat je kunt slagen. 

Het succes van deze studenten was niet mogelijk geweest met de steun van donateurs, wereldouders en iedereen die op wat voor wijze hieraan heeft bijgedragen. Zoals Nelson Mandela eens zei, “Education is the most powerful weapon for changing the world!”

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top