Het virus buiten de poorten houden; hoe hebben wij uw donatie besteed | WereldOuders

Het virus buiten de poorten houden; hoe hebben wij uw donatie besteed

WereldOuders tijdens coronacrisis Honduras

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet en treft ook Latijns-Amerika. In alle landen waarin WereldOuders actief is zijn stevige maatregelen doorgevoerd en alle grenzen zijn inmiddels gesloten. Binnen onze programma’s zijn gelukkig geen corona besmettingen

Om het virus buiten de poorten onze programma’s te houden, hebben wij eind maart uw hulp gevraagd door onder andere een digitale nieuwsbrief en via onze social media kanalen. “Zorgen voor elkaar, juist nu”, stond hierbij centraal. Hiermee hebben we bijna 9.000 Euro opgehaald. Fantastisch! Wij zijn iedereen die hieraan heeft bijgedragen enorm dankbaar. Met dit bedrag hebben we verschillende dingen kunnen realiseren zoals: 

Hygiënematerialen 
Er zijn hygiënematerialen aangeschaft in alle huizen; extra medicatie, mondkapjes, antibacteriële zeep, thermometers en beschermende kleding voor de medische staf, etc. De prijzen voor deze materialen zijn door schaarste overal enorm gestegen. Het St. Damien kinderziekenhuis in Haïti is om deze reden gestart met het zelf maken van beschermende kleding en antibacteriële gel.

Voorlichting
Aan alle kinderen en medewerkers is voorlichting gegeven over preventie. Daarnaast hebben wij specifieke aandacht gegeven aan kinderen in programma’s met een handicap die minder goed in staat zijn symptomen te herkennen of de nodige maatregelen nemen om voor zichzelf te zorgen.

Compensatie
Er was en is compensatie nodig voor alle extra gewerkte uren en dagen van het (medisch) personeel en de zorgverleners. Vrijwillige, vaak buitenlandse professionals zijn allemaal naar huis. Medewerkers werken nu 200%. Salariskosten zijn hierdoor veel hoger. 

Beveiliging
Er zijn extra kosten gemaakt voor beveiliging omdat er veel geroofd wordt. Mensen op straat hebben ineens geen inkomen meer en proberen andere manieren om aan eten te komen. Er zijn road bloks op straat, berovingen, kidnappings, protesten en plunderingen ect (Haïti en Honduras).

Dreigend voedseltekort
De dreiging van het virus en het beschermen van onze kinderen en personeel heeft onze prioriteit, maar het is niet onze enige zorg. De lockdown die veel Latijns-Amerikaanse landen nu kennen, veroorzaakt namelijk ook een dreigend voedseltekort. De prijzen van voedsel zijn sinds medio maart enorm gestegen (tot wel 400%) en (gezond) voedsel is voor onze kinderen in de projecten en gezinnen daarbuiten veel moeilijker te verkrijgen.

Hier willen wij iets aan doen! Lees hier meer over en help mee via onze projectenpagina of klik op de link in de sidebar!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top