Kerst in Guatemala | WereldOuders

Kerst in Guatemala

In het familiehuis Casa San Andrés in Guatamala zijn ze het er unaniem over eens: hun mooiste kerstcadeau is samen zijn! Hoe vier jij kerst? Misschien brengen deze unieke cadeautips uit ons familiehuis je op ideeën! 

1. Een glimlach
"De glimlach van elk kind in het familiehuis brengt voor mij onvoorwaardelijke liefde met zich mee", zegt Evelyn Gómez, fondsenwerver in Guatamala. Logisch! Een warme en oprechte glimlach brengt geluk over en heeft de kracht de stemming van een persoon veranderen, van de gever en de krijger!

2. Knuffels
"Ik voel me goed en speciaal als ik een knuffel krijg", zegt Edita*, een klein meisje dat opgroeit in het familiehuis. Iemand knuffelen verhoogt het niveau van het zogenaamde liefdeshormoon. Knuffelen wordt ook als een vorm van therapie beschouwd omdat een knuffel het welzijn bevordert en stress verlicht.

3. ‘Compartir’
"Het meest zinvolle wat we voor de kinderen kunnen doen, is tijd met hen doorbrengen. Door te praten, spelen en lachen creëren we gelukkige herinneringen ", zegt Caroline O'Sullivan, vrijwilliger in het familiehuis. ‘Compartir’, de Spaanse vertaling van ‘tijd met iemand doorbrengen’, helpt de emotionele gezondheid te verbeteren, de communicatie te verbeteren en is essentieel om de emotionele banden te versterken.

4. Dankbaarheid
"Dankbaarheid is weten dat materiële dingen secundair zijn en dat het leven een geschenk is", zegt Ester Santizo, administratief directeur. ‘Dank u’ zeggen creëert veel kansen in het leven. Als je dankbaar bent, kun je je concentreren op wat je hébt en niet op wat je wílt. Met als resultaat dat je gelukkiger bent.

5. Woorden van genegenheid.
"Ik geef en krijg woorden van genegenheid omdat we allemaal het gevoel willen hebben geliefd te zijn bij anderen", zegt Mike*, student van de NPH University. Positieve woorden bereiken het deel van de hersenen dat verbonden is met emoties. Ze stimuleren zelfrespect en genereren vreugde.

Wij nodigen je uit om deze prachtige geschenken in de praktijk te brengen en wensen je prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

* Namen zijn gewijzigd voor privacydoeleinden

Dit is een artikel uit het WereldOuders Magazine, editie 05. Klik hier om het hele magazine te lezen!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top