In memoriam Wilmer Arias (1990-2020) | WereldOuders

In memoriam Wilmer Arias (1990-2020)

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Wilmer Arias uit ons programma in Guatemala is overleden. Wilmer kwam op zijn elfde bij WereldOuders wonen nadat hij twee jaar eerder getroffen was door een verdwaalde kogel, die ervoor zorgde dat hij niet meer kon lopen en in een rolstoel belande. 

In ons programma kreeg Wilmer sindsdien alle noodzakelijke en mogelijke zorg die wij konden bieden. Vanaf 2004 ging hij ook naar school en in 2013 zelfs studeren aan de universiteit. Twee jaar geleden behaalde hij zijn diploma! Helaas ging het in ditzelfde jaar zijn gezondheid erg achteruit. Zijn wervelkolom verslechterde en hiervoor moest hij geopereerd worden in Spanje. Na twee intensieve operaties kwam hij hier weer bovenop. Een wonder! Vier maanden geleden verslechterde Wilmer's gezondheid weer. Een aantal weken gelden werd hij naar een van de beste ziekenhuizen van Guatemala gebracht waar hij wederom geopereerd werd. Zijn gezondheid bleef hierna verder verslechteren waarna hij afgelopen nacht is overleden.

Wilmer was een inspiratiebron en een voorbeeld voor velen. Hij stond bekend om zijn vastberadenheid, kracht, positiviteit, optimisme en zijn vermogen om te vechten en tegenslagen te trotseren. We wensen onze familie in Guatemala veel sterkte toe de komende tijd!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top