NieuwTij financiert renovatie Angels of Light-school | WereldOuders

NieuwTij financiert renovatie Angels of Light-school

WereldOuders-Haîti-Latijns-Amerika-Ontwikkelingssamenwerking-Familie-Onderwijs-Educatie

NieuwTij is een centrum in het Brabantse Oostelbeers voor zelfontwikkeling en wijsheid voor mensen in verschillende levensfasen in de huidige maatschappij. Deze organisatie gaat voor WereldOuders de renovatie van de Angels of Light-school in Haïti voor 80% financieren. Initiatiefnemer Jan Weeda legt uit waarom: "we vinden het belangrijk ons werk te verbinden met iets groters in de wereld. We zijn bij WereldOuders uitgekomen omdat zij zich net als wij bezig houden met scholing en overdracht, wat heel concreet wordt op deze school". 

Weeda is samen met zijn partner initiatiefnemer en docent van NieuwTij. Hij vertelt waarom zij juist dit project steunen: "Soms wordt zelfontwikkeling gezien als navelstaren. Dat is het zeker niet. Wie zichzelf ontwikkelt en beter leert kennen, krijgt als vanzelf meer ruimte en begrip voor de ander. Wij laten dat zien door ons te binden aan de Angels of Light-school". Met deze financiering voorziet NieuwTij in een basisbehoefte, die kan bijdragen aan de tevredenheid en het geluk van de kinderen. NieuwTij werkt zelf ook aan de tevredenheid, aan die van mensen in de stressvolle, westerse maatschappij. "We merken dat veel mensen en ook organisaties opzoek zijn naar zingeving", legt Weeda uit. "Wij reiken mensen sleutels aan; je kunt de wind niet keren , maar wél kiezen hoe je de zeilen zet. Het gaat ons niet om overdracht van eigen overtuigingen maar om het aanreiken van mogelijkheden en inspiratie opdat deelnemers zelf ontdekken wat voor hen behulpzaam is". NieuwTij biedt groeps- en individuele sessies aan, retraites en trainingen (zoals mindfulness) aan bedrijven en organisaties als ASML en hospices.

De Angels of Light-school is in 2010 in allerijl opgericht nadat de aardbeving in Haïti zo’n 3.000 scholen in Port-au-Prince en omgeving had verwoest.  De vele kinderen die van het ene op het andere moment alles kwijt waren geraakt, moest snel een veilige plek worden geboden waar ze konden spelen en leren. Eerst werd er onderwijs gegeven in tenten, daarna in containers en tegenwoordig is er een school gebouwd, die onderwijs biedt aan 900 kinderen. Er is ook een kleuterschool waar 186 kinderen les krijgen. Dagelijks komen de 900 kinderen uit de nabijgelegen tentenkampen en armste wijken naar de school. De kinderen krijgen een schooluniform, schoolmateriaal, schoolboeken en elke dag een voedzame maaltijd. Sinds de bouw van de school, zeven jaar geleden, is er weinig aan onderhoud gedaan. Daarom is er renovatie van de school op veel terreinen noodzakelijk, zoals aan de elektronische systemen en het gebouw dat zowel van binnen als van buiten geschilderd moet worden. De financiering ervan door NieuwTij is daarom ongelooflijk welkom.

NieuwTij financeert de renovatie van de Angels of Light school voor 80%, de overige 20% wil de organisatie financieren door middel van donaties en/of deelnames aan de programma's van NieuwTij. Wilt u hier aan bijdragen? Dat kan hier.

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top