Noodsituatie Haïti - Steun het St. Damien Kinderziekenhuis | WereldOuders

Noodsituatie Haïti - Steun het St. Damien Kinderziekenhuis

Haïti crisis 2021. Foto: Ralph Tedy Erol

In de nacht van 6 op 7 juli werd president Moise van Haïti vermoord. Een groep van 28 gewapende mannen bestormde zijn woning en de president ging ten onder in een regen van kogels. De moord op de president was een grote schok voor de Haïtiaanse bevolking en maakte veel emoties los. 

Sindsdien is het erg onrustig en onveilig in Haïti. Het al instabiele land dreigt nog verder af te glijden in chaos en geweld. Dit terwijl het land ook al gewelddadige protesten, bendegeweld, ontvoeringen en een groeiend aantal COVID-19-gevallen heeft moeten doorstaan. Het Haïtiaanse volk leeft momenteel in angst. Brandstof is schaars, waardoor de prijzen omhoog schieten. De onveiligheid op straat en het bendegeweld in de wijken belemmeren het transport van medische goederen vanuit de haven.  

Dit alles heeft een grote impact op ons St Damien Kinderziekenhuis. Onze verzorgers en medewerkers werken 24-uurs diensten om te zorgen dat patiënten in het ziekenhuis behandeld worden.   

Maar het behandelen van patiënten in nood wordt steeds lastiger. "We hebben brandstof nodig om onze ambulances te laten rijden en zo patiënten in nood te helpen en essentiële diensten functioneel te houden voor de kinderen en de moeders. Zonder dat hebben we ernstige problemen”, aldus dr. Jacqueline Gautier, directeur van het St. Damien Kinderziekenhuis. 

Het St. Damien Kinderziekenhuis in Haïti heeft uw hulp dringend nodig!
Steun het ziekenhuis en doe een donatie!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top