Noodtoestand uitgeroepen in Guatemala na uitbarsting vulkaan

In Guatemala is de noodtoestand uitgeroepen in de omgeving van de Vuurvulkaan. De Volcán de Fuego kwam deze week voor de vierde keer dit jaar tot uitbarsting en stoot een twee kilometer hoge aswolk uit.

Vanaf de 3763 meter hoge vulkaan lopen twee lavastromen naar beneden die nabijgelegen dorpjes bedreigen. 330 mensen moesten worden geëvacueerd en tien scholen moesten worden gesloten. Er zijn voor zover bekend nog geen slachtoffers gevallen. De bewoners van de dorpen kunnen voorlopig nog niet terug naar hun huizen. Door de hevige regenval bestaat het gevaar van steenlawines en aardverschuivingen, meldt Insisvumeh, de organisatie die aardbevingen en vulkaanuitbarstingen monitort.

De Vuurvulkaan, die vijftig kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Guatemala-Stad ligt, staat bekend als de actiefste op het Amerikaanse continent.

WereldOuders in Guatemala
WereldOuders beschikt in Guatemala over verschillende familiehuizen. Het familiehuis van WereldOuders Casa San Andrés is gelegen in San Andrés Itzapa. Hier wonen kinderen in de leeftijd van 0 tot ze naar de highschool gaan. In Chimaltenango en Guatemala City wonen highschool en universiteit studenten. Zowel San Andrés Itzapa en Chimaltenango bevinden zich binnen een straal van 30 kilometer van de vulkaan. Guatemala City ligt wat verder weg, op ongeveer 50 kilometer. In Guatemala steunt WereldOuders 433 kinderen.

Wij hebben op dit moment geen bericht ontvangen vanuit de familiehuizen over de ernst van de situatie aldaar. Zodra wij dit ontvangen, zullen wij een update geven.

 

Bron ANP/nu.nl
Foto AFP

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top