Peru wordt geteisterd door overstromingen | WereldOuders

Peru wordt geteisterd door overstromingen

Na een periode van extreme droogte, valt er sinds begin dit jaar uitzonderlijk veel regen. Daardoor treden in het Zuid-Amerikaanse land rivieren buiten hun oevers en lopen steden onder water. De afgelopen weken zijn ongeveer vijftig mensen omgekomen. Tienduizenden mensen raakten dakloos. De overheid heeft niet genoeg middelen om alle mensen in nood te helpen. De afgelopen tijd is volgens lokale media 700 ton aan hulpgoederen uitgedeeld, maar het is niet genoeg. President Kuczynski bracht een paar dagen geleden een bezoek aan een van de getroffen gebieden.

Drinkwater op rantsoen
De overstromingen hebben ook gevolgen voor de drinkwatervoorziening. Doordat waterzuiveringsinstallaties zijn beschadigd door rotsblokken die in de modderstromen meekwamen, is het drinkwater in onder meer de hoofdstad Lima op rantsoen. 

Casa Santa Rosa
In het programma Casa Santa Rosa wonen 101 kinderen. Het huis ligt op twee uur rijden van de hoofdstad Lima. De verwachting is dat ook het kustgebied waar het programma is gelegen last zal krijgen van de overstromingen. Het programma heeft zich voorbereid op het water. Er is voldoende water en proviand ingeslagen.

Casa Santa Rosa omvat zeven huizen, een watertoren, een rioleringssysteem, een speeltuin, een centrale keuken, een kliniek, therapie- en opslagruimtes. Het programma in Peru heeft (nog) geen eigen scholen. De kinderen die Primary en Secondary School volgen, doen dit op een school die op loopafstand van het huis staat.
Het ziet er nog niet naar uit dat er een eind komt aan de overstromingen. Er wordt nog meer regen voorspeld.

Bron: onze partnerorganisatie NPH en NOS.

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top