Recordopbrengst van € 543.425,- tijdens zevende editie WereldOuders Gala | WereldOuders

Recordopbrengst van € 543.425,- tijdens zevende editie WereldOuders Gala

De zevende editie van het WereldOuders Gala, dat zaterdag 3 november plaatsvond in Hotel van Oranje in Noordwijk, heeft een recordbedrag van € 543.425,- opgebracht. De opbrengst van dit bijzondere benefietgala voor het hele gezin waarbij kinderen, evenals bij WereldOuders, de hoofdrol spelen, gaat onder meer naar zorg, huisvesting, aandacht en onderwijs voor thuisloze en kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika. Deze avond stond in het teken van een veilig thuis.  

De netto-opbrengst van het benefietgala gaat naar de verschillende projecten in de negen landen waar WereldOuderr actief is. Het geld gaat naar de algemene financiering van zorg, onderwijs, huisvesting en begeleiding van kinderen in de familiehuizen en kwetsbare gezinnen in de lokale gemeenschappen. Ook ondersteunt WereldOuders de families in de kansarme sloppenwijk Cité Soleil in Haïti door daar betonnen huizen te bouwen. Door te werken aan het verstevigen van de thuisbasis in deze  wijk, kunnen kinderen in een stabielere en veiligere omgeving bij hun families opgroeien. Met de opbrengst van het gala kunnen het komende jaar 14 nieuwe huizen worden gebouwd. 

Tijdens de indrukwekkende opening zaterdagavond kregen alle gasten aan tafel een Virtueel Reality bril uitgereikt waarop zij drie minuten lang de rauwe realiteit van het leven in de sloppenwijk Cité Soleil konden ervaren. 

Benefiet door en voor kinderen
Het WereldOuders Gala is het enige gala van Nederland voor en door kinderen, met hun ouders. Zij hebben een centrale rol: als presentator, als reporter, entertainer of als gastvrouw. Vanaf de rode loper tot het einde nemen kinderen de genodigden mee aan de hand. Dit jaar presenteerde Sophie Sissing het gala samen met haar vader Frits, trad meidengroep REMIX op tijdens het voorontvangst en vroeg Julian Gerschtanowitz als kidsreporter de gasten op de rode loper de hemd van het lijf.

Naast tal van verrassende optredens van Glennis Grace, OG3ENE, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom werden unieke ervaringen geveild van aanbieders zoals Schaap en Citroen, NL Film, Joseph Klibansky en Identity Games. De veiling werd gepresenteerd door ambassadeur Tim Immers en veilingmeester Junior Zegger. Deze zevende editie werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren zoals; Crossmarkpictures, Tromp Print & Packaging, Hotel van OranjeLunaworx, Bourgonje en Flex It Rent.

De datum voor het WereldOuders Gala 2019 is bekend! Op zaterdag 2 november vindt een nieuwe editie plaats van hét familie evenement van het jaar! Registreer hier alvast een tafel!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top