Recordopbrengst van €654.450,- tijdens achtste editie WereldOuders Gala | WereldOuders

Recordopbrengst van €654.450,- tijdens achtste editie WereldOuders Gala

De achtste editie van het WereldOuders gala, dat zaterdag 2 november plaatsvond in Hotel van Oranje in Noordwijk, heeft een recordbedrag van € 654.450,- opgebracht. De opbrengst van dit bijzondere benefietgala voor het hele gezin waarbij kinderen, net als bij WereldOuders, de hoofdrol spelen, gaat onder meer naar zorg, huisvesting, aandacht en onderwijs voor kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika. Dit jaar stond de avond in het teken van het verwezenlijken van toekomstdromen van kinderen in Latijns-Amerika. Keep Dreams Alive! 

Onderwijs is van levensbelang
De avond werd gepresenteerd door ambassadeur Frits Sissing en Romy Monteiro. De netto-opbrengst van het gala gaat naar de verschillende projecten in de negen landen waar WereldOuders actief is. Het geld gaat naar de algemene financiering van zorg, onderwijs, huisvesting en begeleiding van kwetsbare kinderen en gezinnen. Daarnaast heeft WereldOuders tijdens de veiling geld opgehaald om acht basisschoolklassen in haar programma’s, met in totaal 200 kinderen, een jaar lang van onderwijs te voorzien. Om een indruk te krijgen van het resultaat van het werk van WereldOuders kregen alle gasten aan tafel een Virtual Reality bril uitgereikt waarop zij werden meegenomen in het dagelijkse leven van een kind uit een van de programma’s van de stichting.

Benefiet door en voor kinderen
Het WereldOuders gala is het enige gala van Nederland voor en door kinderen, met hun ouders. Zij hebben een centrale rol als reporter of entertainer. Vanaf de rode loper tot het einde nemen kinderen de genodigden mee aan de hand. Naast een spetterend optreden van de finalisten van het Junior Songfestival, waar kinderambassadeur Luuk van der Boom deel van uitmaakt, werd de avond geopend door zangeres Martine Wilbrink met een door haar speciaal voor het WereldOuders gala geschreven lied. Ze werd hierbij begeleid door een bijzonder koor bestaande uit kinderen van genodigden uit de zaal. Tijdens het voorontvangst vroegen Julian en Benjamin Gerschtanowitz als kidsreporters de gasten op de rode loper de hemd van het lijf.

Naast tal van bruisende optredens van ambassadeur Jeroen van der Boom, Trijntje Oosterhuis, Rolf Sanchez, Romy Monteiro en de Marcel Fisser band werden unieke kavels geveild van aanbieders zoals HATT et SÖNER, Britt Dekker,  Schaap & Citroen, Joseph Klibansky, Lever Reizen Incentives en het Concertgebouw. De veiling werd gepresenteerd door veilingmeester Junior Zegger en Frits Sissing. De achtste editie werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren zoals: Crossmarkpictures, Tromp Print & Packaging, Hotel van Oranje, Oogenlust, Bourgonje en Flex It Rent.

De datum voor het WereldOuders Gala 2020 is bekend! Op zaterdag 7 november vindt een nieuwe editie plaats van hét familie evenement van het jaar! Registreer hier alvast een tafel!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top