Steun WereldOuders met een scholenactie | WereldOuders

Steun WereldOuders met een scholenactie

Dat kinderen in Nederland naar school gaan en medische zorg krijgen als ze dat nodig hebben is vanzelfsprekend. Voor veel kinderen in Latijns-Amerika is dit niet het geval. Zij krijgen helaas vaak te maken met schrijnende situaties als armoede, geweld en verwaarlozing en krijgen hierdoor niet dezelfde kansen als de kinderen in Nederland. Door een scholenactie te organiseren kunnen Nederlandse kinderen hun leeftijdgenoten in Latijns-Amerika ondersteunen.

Het ondersteunen van de kinderen in Latijns-Amerika kan al door simpele actie als het organiseren van een rommelmarkt op school waarvan de opbrengst naar WereldOuders gaat. Maar het kan ook een uitgebreidere actie zijn, waarbij kinderen een week de tijd hebben om zoveel mogelijk geld op te halen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van klusjes, het organiseren van een sponsorloop of het verkopen van zelfgemaakte koekjes. Daarnaast kan een actie, bij interesse in een bepaald land, op een land gefocust worden en hebben we dit jaar onze 'Keep Dreams Alive' campagne, waar een mooie actie omheen kan worden gebouwd. Alles is mogelijk!

Scholenpakket
Speciaal voor scholen heeft WereldOuders een lespakket ontwikkeld. Scholen die voor ons in actie komen ontvangen een lespakket waardoor de kinderen naast de leuke actie, ook de noodzaak van de actie leren kennen. Onderdeel van het lespakket is een presentatie van een van onze medewerkers bij jullie op school.

Weet jij een school of klas die wel een actie voor WereldOuders zou willen opzetten? Of ontvang je graag een actiepakket of wil je meer weten over het scholenpakket? Neem dan contact op met Ninah Montesant via ninah@wereldouders.nl of 035 62 64578. Zij helpt je graag verder!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top