Steun WereldOuders met een scholenactie! | WereldOuders

Steun WereldOuders met een scholenactie!

Dat kinderen in Nederland naar school gaan en medische zorg krijgen als ze dat nodig hebben is vanzelfsprekend. Voor veel kinderen in Latijns-Amerika is dit niet het geval. Zij krijgen helaas vaak te maken met schrijnende situaties als armoede, geweld en verwaarlozing en krijgen hierdoor niet dezelfde kansen als de kinderen in Nederland. Door een scholenactie te organiseren kunnen Nederlandse kinderen hun leeftijdgenoten in Latijns-Amerika ondersteunen.

Het ondersteunen van de kinderen in Latijns-Amerika kan al door simpele actie als het organiseren van een rommelmarkt op school waarvan de opbrengst naar WereldOuders gaat. Maar het kan ook een uitgebreidere actie zijn, waarbij kinderen een week of meerdere weken de tijd hebben om zoveel mogelijk geld op te halen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van klusjes, het organiseren van een sponsorloop, flessen inzamelen of het verkopen van zelfgemaakte koekjes. Daarnaast kan een actie op een land gefocust worden. Vorig jaar hebben we onze 'Keep Dreams Alive' campagne gelanceerd, waar een mooie actie omheen kan worden gebouwd. Kortom, alles is mogelijk! Een actie starten met jouw klas of school kan op onze actiesite!

Scholenpakket
Speciaal voor scholen heeft WereldOuders een scholenpakket ontwikkeld. Scholen die voor ons in actie komen ontvangen dit scholenpakket waardoor de kinderen naast de leuke actie, ook de noodzaak van de actie leren kennen. Onderdeel van het pakket is een presentatie van een van onze medewerkers bij jullie op school.

Weet jij een school of klas die een actie voor WereldOuders wil opzetten? Ontvang je graag scholenpakket of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Ninah Montesant via ninah@wereldouders.nl of 035 6264578. Zij helpt je graag verder!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top