Update coronavirus; maatregelen en uitdagingen binnen onze programma's | WereldOuders

Update coronavirus; maatregelen en uitdagingen binnen onze programma's

Alle ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen zich in razendsnel tempo op; ook in Latijns-Amerika. Het virus heeft zich inmiddels verspreid en er zijn op dit moment besmettingen gemeld (en drieëntwintig doden) in alle negen landen waarin WereldOuders actief is. Dit alles heeft ook invloed op ons werk, al zijn er gelukkig (nog) geen besmettingen gemeld binnen de programma’s.

Maatregelen programma’s
Uiteraard doen we er alles aan om het virus buiten de deuren van onze programma's te houden en onze kinderen te beschermen. Hiervoor treffen we verschillende maatregelen:
- We geven voorlichting over het coronavirus en zorgen voor bewustwording; niet alleen aan onze kinderen maar ook aan al onze medewerkers. 
- De kinderen worden zorgvuldig geïnstrueerd vaak en goed hun handen te wassen en om zo veel mogelijk fysiek contact te voorkomen. 
- We proberen de stroom van voedsel, medicijnen en materialen voor de 3.000 kinderen in onze programma’s te garanderen. Denk aan materialen zoals pijnstillers, thermometers, mondkapjes, handschoenen, anti bacteriële zeep etc. Dit proberen zij ook voor ons St. Damien Kinderziekenhuis. De plek waar ieder jaar meer dan 90.000 kinderen afhankelijk zijn van onze zorg. 
- We besteden bijzondere aandacht aan kinderen in programma’s met een handicap die minder goed in staat zijn symptomen te herkennen of de nodige maatregelen nemen om voor zichzelf te zorgen.
- We behandelen alle kinderen en jongeren direct, mochten zij symptomen van het coronavirus hebben of een andere ziekte van min of meer gelijke aard.

Uitdagingen
Het virus zorgt voor uitdagingen waar ook ter wereld. Maar de fragiele en kwetsbare medische zorg in Latijns-Amerika zorgt voor extra uitdagingen. Zo hebben de meeste landen minder dan 100 intensive care bedden om aan de zorgbehoefte te voldoen van een heel land. Binnen onze programma’s is het een enorme uitdaging om door te gaan met ons normale werk om zorg te bieden aan de kinderen die onder onze hoede zijn. 

Zorgen voor elkaar: juist nu!
We hebben jouw hulp daarom heel hard nodig in deze onzekere periode! De toekomst van onze kinderen in onze projecten hangt af van de vrijgevigheid van veel mensen over de hele wereld. Help jij mee om ervoor te zorgen dat we het virus buiten de deur van onze projecten kunnen houden en ons werk zo veel mogelijk kunnen voortzetten? Doe dan een donatie voor het project ‘Zorgen voor elkaar: juist nu!’. 

Alvast heel veel dank!

Laatst bijgewerkt: 26 maart 2020

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top