Update; drie weken na aardbeving Haïti | WereldOuders

Update; drie weken na aardbeving Haïti

Haïti aardbeving 2021 noodhulp

Het is meer dan drie weken geleden dat een zware aardbeving Haïti trof. Bij de beving kwamen 2.207 mensen om het leven, vielen ruim 12.000 gewonden en zijn minstens 130.000 huizen verwoest. Bijna 650.000 mensen, waarvan 260.000 kinderen, zijn rechtstreeks getroffen en hebben volgens de Haïtiaanse autoriteiten dringend humanitaire hulp nodig. 

In de media neemt de aandacht voor Haïti af, maar wij blijven doorgaan met het bieden van hulp in de zwaar getroffen gebieden in het zuiden. En dat is hard nodig!

Inmiddels hebben we medische hulp kunnen verlenen aan ongeveer 5.000 mensen in de getroffen gebieden. Daarnaast hebben we voedsel, schoon water, medische voorraden, kleding en bouwmaterialen naar de gebieden kunnen brengen en zijn we begonnen met het helpen van families bij de wederopbouw van hun huizen. Ook hebben we ongeveer 100 gewonde mensen kunnen opvangen in ons ziekenhuis in Tabarre.

Momenteel proberen we hulp te bieden in de meer afgelegen, bergachtige gebieden. Hier wonen veel gezinnen en kinderen die geen dak meer boven hun hoofd hebben en waar hulp hard nodig is.

We hebben in korte tijd al veel kunnen bereiken dankzij jullie geweldige steun en donaties! Heel veel dank hiervoor. Blijf Haïti steunen via onze projectensite!

FacebookTwitterEmail
Back to top