Wederom onrust in Haïti door gewelddadige protesten | WereldOuders

Wederom onrust in Haïti door gewelddadige protesten

Het is wederom erg onrustig in Haïti. In de hoofdstad Port-au-Prince zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen president Jovenel Moise. De demonstranten eisen zijn aftreden wegens corruptie en een gebrek aan leiderschap.

Tijdens geweldadige protesten, afgelopen weekend in Port-au-Prince maar ook in andere steden, gooiden demonstranten stenen naar de politie die op haar beurt traangas inzette. Daarnaast wierpen de demonstraten barricades op van brandende banden waardoor twee nabijgelegen gebrouwen en politieauto’s in brand vlogen. De protesten hebben aan twee mensen het leven gekost. Daarnaast raakten verschillende mensen gewond. Twaalf mensen werden opgepakt.

Veel winkels en tankstations bleven gesloten uit angst voor plunderingen. Ook het reizen tussen sommige steden werd bemoeilijkt doordat demonstranten wegen blokkeerden met auto’s, stenen en andere grote voorwerpen.

Zodra we meer informatie hebben over zowel de situatie in het land, als de situatie in ons familiehuis en de overige projecten dan informeren we u daarover.

Update 14 juni: Hoewel veel gebieden nog steeds geblokkeerd zijn, lijkt de situatie iets te stabiliseren in het land. We zijn opgelucht te kunnen melden dat al onze kinderen en medewerkers in St. Helen in Kenscoff veilig zijn, evenals in het babyhuis St. Anne en al onze overige programma's rondom de gemeenschappen in Tabarre. De afgelopen dagen was het echter voor veel medewerkers onmogelijk om naar het familiehuis te komen. Gelukkig kon men donderdag 13 juni het werk weer hervatten.

Bronnen: ANP, AD.nl, Het Laatste Nieuws.
Foto: © REUTERS

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top