Zware aardbeving treft Haïti | WereldOuders

Zware aardbeving treft Haïti

Haïti is zaterdagochtend 14 augustus, om 08:30 uur lokale tijd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op het schiereiland Tiburon, in het zuiden van Haïti, 150 kilometer ten westen van hoofdstad Port-au-Prince. Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 1.300. Er zijn meer dan 5.700 gewonden. De schade is enorm: een groot aantal huizen en gebouwen is in enkele seconden ingestort. Dit brengt herinneringen aan de aardbeving van 2010 naar boven en is wederom een grote klap voor het land na de cholera uitbraak, de tropische stormen, COVID-19, de rellen en de politieke onrust van de laatste tijd.

Onze projecten in en rond Port au Prince zijn niet getroffen. De kinderen en collega’s zijn veilig en ons kinderziekenhuis St. Damien heeft geen schade. Wel maken wij ons grote zorgen over onze gemeenschapsprojecten in het getroffen gebied. We hebben nog geen contact kunnen hebben met de families en kinderen die we daar ondersteunen. Zodra we hier een update over hebben, melden we dit hier op onze website en via onze social media kanalen.

Onze collega’s zijn op dit moment in het getroffen gebied. We willen helpen waar we kunnen. Iedere donatie draagt hieraan bij! Het geld wordt besteed aan noodhulp (drinkwater, voeding, onderdak en medische zorg). Ook wordt geïnventariseerd waar daarna de grootste behoefte aan is.

Help mee en doe een donatie via onze projectensite!

FacebookTwitterEmail
Back to top