Zware aardbeving treft Peru; familiehuis veilig | WereldOuders

Zware aardbeving treft Peru; familiehuis veilig

Het noorden van Peru is gister opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 8.0 op de schaal van Richter. Door de kracht van de aardbeving werd deze in grote delen van het land gevoeld. Er is een dode gevallen en er raakten 26 mensen gewond. Tientallen huizen zijn zwaar beschadigd en ook is de stroom in het getroffen gebied uitgevallen, melden de Peruaanse autoriteiten. De kinderen en het personeel in ons familiehuis in Peru zijn gelukkig veilig en ongedeerd. Ook de faciliteiten op het terrein van het familiehuis zijn onbeschadigd gebleven. 

De beving vond plaats op ongeveer 75 kilometer ten zuidoosten van de stad Lagunas. Dit gebied is dunbevolkt en soms afgelegen en bestaat voor een groot deel uit oerwoud. Hierdoor is nog niet overal de omvang van de schade bekend. 

De Peruaanse president Martin Vizcarra is naar het gebied afgereisd om er de schade met eigen ogen te zien en de lokale bevolking te steunen. Peru is gewend aan krachtige aardbevingen, doordat onder het land verschillende aardplaten samenkomen. In maart trof een beving met een kracht van 7.0 op de schaal van richter het land. 

Bronnen: NOS, RTL Nieuws, HLN
Foto: AFP

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top