Peru | WereldOuders

Peru

Ons programma in Peru is opgericht in 2004. Hier starte het klein voordat het zeven jaar later, in 2011, verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd. Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen. De kinderen in het programma zijn vaak verwaarloosd of verlaten door hun ouders en zijn allemaal geplaatst door de rechter. Vaak konden geen andere familieleden voor deze kinderen zorgen. Naast liefde, aandacht en (medische) zorg, krijgen de kinderen uit het programma ook onderwijs.

De kinderen uit het programma gaan naar lokale scholen in San Vincente de Cañete, van kleuterschool tot basisschool. Daarna stromen ze door naar de middelbare school en volgen ze, na een service jaar in het programma, een vakopleiding of een universitaire studie. De kinderen worden begeleid totdat ze op eigen benen kunnen staan, maar blijven altijd deel uitmaken van de WereldOuders familie. Naast de kinderen in het programma, biedt WereldOuders ook gedeeltelijke ondersteuning aan kinderen in de gemeenschap. In totaal steunt WereldOuders 110 kinderen in Peru.

Het verhaal van Mariano; 'Aguaruna' bij WereldOuders

Mariano is 21 jaar oud en hij groeide op in de inheemse Aguaruna gemeenschap in het noorden van Peru. Inmiddels woont hij nu zo’n vijf jaar in ons programma. Hij volgt de opleiding verpleegkunde en wil later graag in een ziekenhuis werken!
 

Een kind in beeld: Yohan, 15 jaar, Peru

Yohan is zestien jaar oud en woont in het programma in Peru. Hij was nog maar vijftien toen hij zijn middelbare school afrondde. Op dit moment zit hij in de laatste maanden van zijn servicejaar. Zo doet hij iets terug voor het volgen van zijn studie. "Mijn droom is om grafisch ontwerper te worden. Om dit te realiseren moet ik eerst naar de universiteit, veel studeren en vooral veel oefenen”, aldus Yohan.
  

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top