Peru | WereldOuders

Peru

Het familiehuis van partnerorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos in Peru is opgericht in 2004. De Peruaanse NPH-familie is klein gestart en zeven jaar later (2011) verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd.

Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen. In het familiehuis worden 105 kinderen opgevangen. Alle kinderen zijn wees, half-wees, verwaarloosd of verlaten. Alle kinderen in het familiehuis zijn geplaatst door de rechter. Er zijn geen andere familieleden die voor de kinderen kunnen zorgen. Naast liefde, aandacht en (medische)zorg hebben kinderen binnen de NPH-familie hebben recht op onderwijs.

De kinderen uit het familiehuis gaan naar lokale scholen in San Vincente de Cañete, van kindergarten tot middle school. Daarna stromen ze door naar de high school en volgen ze, na een service jaar in het familiehuis, een vakopleiding of een universitaire studie. Er zijn momenteel twee hermanos mayores die ondersteund worden tijdens het studeren. De kinderen worden begeleid totdat ze op eigen benen kunnen staan, maar blijven altijd deel uitmaken van de NPH-familie.

Een kind in beeld: Yohan, 15 jaar, Peru

Yohan is zestien jaar oud en woont in het familiehuis van NPH in Peru. Hij was nog maar vijftien toen hij zijn middelbare school afrondde. Op dit moment zit hij in de laatste maanden van zijn servicejaar. Zo doet hij iets terug voor het volgen van zijn studie. "Mijn droom is om grafisch ontwerper te worden. Om dit te realiseren moet ik eerst naar de universiteit, veel studeren en vooral veel oefenen”, aldus Yohan.\

Lees het verhaal van Yohan

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top