Peru | WereldOuders

Peru

Het familiehuis in Peru is opgericht in 2004. Hier starte het klein voordat het zeven jaar later (2011) verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd. Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen. In het familiehuis worden 100 kinderen opgevangen. De kinderen zijn vaak verwaarloosd of verlaten door hun ouders en zijn allemaal geplaatst door de rechter. Vaak konden geen andere familieleden voor deze kidneren zorgen. Naast liefde, aandacht en (medische) zorg, krijgen de kinderen uit het familiehuis ook onderwijs. 

De kinderen uit het familiehuis gaan naar lokale scholen in San Vincente de Cañete, van kleuterschool tot basisschool. Daarna stromen ze door naar de middelbare school en volgen ze, na een service jaar in het familiehuis, een vakopleiding of een universitaire studie. Er zijn momenteel twee kinderen in hun servicejaar die ondersteund worden tijdens het studeren. De kinderen worden begeleid totdat ze op eigen benen kunnen staan, maar blijven altijd deel uitmaken van de WereldOuders familie.

Een kind in beeld: Yohan, 15 jaar, Peru

Yohan is zestien jaar oud en woont in het familiehuis in Peru. Hij was nog maar vijftien toen hij zijn middelbare school afrondde. Op dit moment zit hij in de laatste maanden van zijn servicejaar. Zo doet hij iets terug voor het volgen van zijn studie. "Mijn droom is om grafisch ontwerper te worden. Om dit te realiseren moet ik eerst naar de universiteit, veel studeren en vooral veel oefenen”, aldus Yohan.\

Lees het verhaal van Yohan

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top