Steun een land | WereldOuders

Steun een land

WereldOuders biedt steun aan kansarme kinderen en families in negen landen in Latijns-Amerika. Kinderen die geen familie meer hebben, worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Kinderen uit arme gezinnen gaan bij ons naar school en ouders ontvangen begeleiding en ondersteuning. Zo hebben zij kans op een goede toekomst waarin ze zichzelf en hun gemeenschap versterken. 

WereldOuders in Mexico

Mexico

Partnerorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos Mexico zorgt sinds 1954 voor opvang en scholing van thuisloze kinderen in familiehuizen.

WereldOuders in Bolivia

Bolivia

Het familiehuis in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Er wonen momenteel 113 kinderen die met liefde worden begeleid door de tio’s en tia’s in het familiehuis. De kinderen variëren in leeftijd tussen de 1 en 20 jaar oud.

WereldOuders in El Salvador

El Salvador

Het familiehuis van partnerorganisatie NPH in El Salvador is opgericht in 1999. Op dit moment wonen er 228 kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 18 jaar bij NPH. Het grootste gedeelte van de kinderen woont op het terrein van het familiehuis.

WereldOuders in Nicaragua

Nicaragua

Het katholieke familiehuis in Nicaragua biedt structurele ondersteuning aan 171 kinderen die verweesd zijn of verlaten door hun ouders en 147 kinderen die nog wel ouders hebben maar door armoede geen toegang tot onderwijs en medische zorg.

WereldOuders in Honduras

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, staat het op twee na oudste familiehuis van Nuestros Pequenos Hermanos (NPH). De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig. Ruim 504 kinderen hebben hier hun thuis gevonden.

WereldOuders in Haiti

Haïti

In het familiehuis Kay St Helene in Kenscoff in Haiti, wonen 337 kinderen die verweesd zijn of in de steek gelaten door familie. Ze komen uit armoedige omstandigheden waarin zij veelal werden geconfronteerd met geweld, criminaliteit en mishandeling.

WereldOuders in Peru

Peru

Het familiehuis van partnerorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos in Peru is opgericht in 2004. De Peruaanse NPH-familie is klein gestart en zeven jaar later (2011) verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd.

WereldOuders in Guatemala

Guatemala

De partnerorganisatie van WereldOuders in Guatemala zorgt sinds 1996 voor de opvang en scholing van thuisloze kinderen. In het familiehuis krijgen deze kinderen een liefdevolle en veilige plek waar zij weer kind kunnen zijn; ze krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top