Testimonials | WereldOuders

Testimonials

Vrijwilligers zijn belangrijk voor onze organisatie, maar nog veel meer voor de kinderen in onze familiehuizen. Zaken als bijvoorbeeld remedial teaching, creatieve therapie, extra verpleegkundige zorg, fysiotherapie en tandheelkundige zorg, zijn zonder de inzet van vrijwilligers niet mogelijk.

Lees hier enkele verhalen van vrijwilligers die in een van de negen landen werkzaam zijn of zijn geweest. Mocht je contact willen opnemen met een van hen of andere vrijwilligers, laat het ons weten!

Kim, vrijwilliger in Guatemala

Kim, fysiotherapeut in Guatemala

Hallo toekomstige Held(in),

Wie ik? Ja ik bedoel jou want je bent niet voor niets nu dit stukje aan het lezen.  Je bent geïnteresseerd om een jaar vrijwilligers werk te gaan doen in Mexico, Peru of misschien toch Guatemala? Je omgeving zal reageren met: 'Wat knap van je' en 'je bent een held!' maar weet je, de echte helden zijn de kinderen in de weeshuizen.  Zij hebben vaak verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt en toch proberen ze optimistisch te blijven en het beste uit hun dag te halen. Dan ben je voor mij een echte held(in). 

Dorie vrijwilliger honduras

Dorie, kunstzinnig therapeut en handvaardigheidsdocent in Honduras

Een andere cultuur leren kennen, erin leven en er beetje bij beetje deel van uitmaken is in mijn ogen een waar avontuur. Het is een zoektocht, een strijd soms, een verhaal van vreugde, humor, verbazing, verontwaardiging en tranen. Combineer dit met het werken in die andere cultuur, met het praten in een andere taal, met het volledig op jezelf aangewezen zijn, met het naleven van de droom die je als klein kind al had en je komt tot een ultieme ervaring.

Althans, zo heb ik het ervaren.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top