Wij bieden een veilig thuis voor kinderen | WereldOuders

Veilig thuis

In onze projecten groeien de kinderen op in een familiesfeer en worden zij liefdevol begeleid. Momenteel wonen er ruim 3.100 kinderen in de projecten van WereldOuders, waar zij een veilige en stabiele thuisbasis hebben en worden behoed voor geweld en intimidatie. Broertjes en zusjes blijven bij elkaar wonen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, ook kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Voor hen is gespecialiseerde hulp aanwezig. De kinderen krijgen een opleiding passend qua niveau en ze mogen bij WereldOuders blijven tot ze op eigen benen kunnen staan en voor zichzelf kunnen zorgen.

Het terrein van WereldOuders in Nicaragua, Peru en Bolivia bestaan, net als in de Dominicaanse Republiek en Haïti, vaak uit een groot stuk land met meerdere kleine huizen voor kleine groepen kinderen. In een huis wonen maximaal zestien kinderen en twee verzorgers. Daarnaast is er een school, landbouwgrond, een medische kliniek, sportveld en een kerk aanwezig.  

WereldOuders in Mexico

Mexico

Ons programma in Mexico biedt sinds 1954 een plek voor opvang en scholing van thuisloze en kwetsbare kinderen. WereldOuders heeft op meerdere locaties in Mexico huizen. De grootste is Casa San Salvador in Miacatlán, hier wonen kinderen tot 14 jaar.

WereldOuders in Bolivia

Bolivia

Ons programma in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Er wonen momenteel 108 kinderen die met liefde worden begeleid door de tio’s en tia’s (verzorgers) in het programma. Alle kinderen die in het programma kwamen wonen, liepen sociale risico’s.

WereldOuders in Nicaragua

Nicaragua

Ons programma in Nicaragua werd geopend in 1994 en biedt een thuis aan 238 kinderen. De kinderen wonen in kleine groepen met vaste verzorgers, krijgen individuele begeleiding, zorg en een volledige schoolopleiding.

WereldOuders in de Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Ons programma in de Dominicaanse Republiek werd in 2003 opgericht en biedt momenteel een thuis aan 165 kinderen een thuis. Alle kinderen binnen het programma worden met liefde en aandacht opgevoed en krijgen (medische) zorg en onderwijs zodat zij de kans hebben op een goede toekomst.

WereldOuders in Honduras

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, is het op twee na oudste programma van WereldOuders. De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn om te gaan studeren, verhuizen ze naar de hoofdstad Tegucigalpa.

WereldOuders in Haiti

Haïti

In ons programma Kay St. Helene in Kenscoff in Haiti, wonen 478 kinderen. Ze komen uit armoedige omstandigheden waarin zij veelal werden geconfronteerd met geweld, criminaliteit en mishandeling.

WereldOuders in Peru

Peru

Ons programma in Peru is opgericht in 2004. Hier starte het klein voordat het zeven jaar later (2011) verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd. Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen. In het programma worden 100 kinderen opgevangen.

WereldOuders in Guatemala

Guatemala

Ons programma in Guatemala werd in 1996 geopend. Op dit moment wonen er 158 kinderen, die in het programma een veilige plek hebben gevonden waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top