WereldOuders biedt een veilig thuis | WereldOuders

WereldOuders biedt een veilig thuis

In onze familiehuizen groeien de kinderen op in een familiesfeer en worden zij liefdevol begeleid. Momenteel wonen er ruim 3.100 kinderen in onze familiehuizen, waar zij een veilige en stabiele thuisbasis hebben en worden behoed voor geweld en intimidatie. Er wordt gezorgd dat broertjes en zusjes bij elkaar blijven. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in de huizen, ook kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Voor hen is gespecialiseerde hulp aanwezig in meerdere familiehuizen. De kinderen krijgen een opleiding passend qua niveau en ze mogen in het familiehuis blijven tot ze op eigen benen kunnen staan en voor zichzelf kunnen zorgen.

De familiehuizen in Nicaragua, Peru en Bolivia bestaan, net als de huizen in de Dominicaanse Republiek en Haïti, uit meerdere kleine huizen om een sterker familiegevoel te creëren. In een huis wonen maximaal zestien kinderen en twee verzorgers.

WereldOuders in Mexico

Mexico

Het familiehuis in Mexico biedt sinds 1954 een plek voor opvang en scholing van thuisloze en kwetsbare kinderen. In totaal worden in de familiehuizen in Mexico 717 kinderen opgevangen. De meeste kinderen komen uit onveilige omstandigheden en hebben vaak een verleden van armoede of misbruik.

WereldOuders in Bolivia

Bolivia

Het familiehuis in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Er wonen momenteel 110 kinderen die met liefde worden begeleid door de tio’s en tia’s (verzorgers) in het familiehuis. De kinderen variëren in leeftijd tussen de 1 en 20 jaar oud.

WereldOuders in Nicaragua

Nicaragua

Het familiehuis in Nicaragua werd geopend in 1994 en biedt structurele ondersteuning aan 142 kinderen die verweesd zijn of verlaten door hun ouders.

WereldOuders in Honduras

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, staat het op twee na oudste familiehuis van Nuestros Pequenos Hermanos (NPH). De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig.

WereldOuders in Haiti

Haïti

In het familiehuis Kay St. Helene in Kenscoff in Haiti, wonen 292 kinderen die verweesd zijn of in de steek gelaten door familie. Ze komen uit armoedige omstandigheden waarin zij veelal werden geconfronteerd met geweld, criminaliteit en mishandeling.

WereldOuders in Peru

Peru

Het familiehuis in Peru is opgericht in 2004. Hier starte het klein voordat het zeven jaar later (2011) verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd. Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen. In het familiehuis worden 100 kinderen opgevangen.

WereldOuders in Guatemala

Guatemala

Het familiehuis in Guatemala werd in 1996 geopend. Op dit moment wonen er 172 kinderen, die in het familiehuis een veilige plek hebben gevonden waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top